Percheziții la mai multe firme din Argeș! Operațiunea „Balastiera” revine!

0

În ziua de 15 septembrie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, au efectuat trei percheziții domiciliare, în localitățile Pitești și Săpata, la sediul unor societăți comerciale și la locuinţa unei persoane bănuite de săvârşirea infracțiunilor de evaziune fiscală și executarea de activități miniere fără permis sau licență.

CITEȘTE ȘI: ACUM! BĂRBAT ATACAT DE URS ÎNTR-UN CARTIER DIN CURTEA DE ARGEȘ!

Din cercetări s-a stabilit că, în perioada 2021-2022, un bărbat de 61 de ani, din Pitești, în calitate de administrator al unei societăți comerciale, cu sediul social în Pitești, desfășoară activități de exploatare agregate minerale din albia unui râu, fără a deține autorizațiile și permisele de exploatare prevăzute de lege.

De asemenea, agregatele minerale rezultate din exploatare au fost valorificate, prin comercializare către diverși agenți economici, fără întocmirea de documente justificative, fiind astfel obținute venituri care nu sunt înregistrate în evidența contabilă și nici declarate organelor fiscale.

În urma perchezițiilor, au fost identificate și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, mai multe documente financiar-contabile, cu valoare probatorie, precum și cantitatea de 1500 litri de produse alcoolice, deținute în afara antrepozitului fiscal.

O persoană a fost condusă la sediul poliției pentru audieri.

Activitățile de percheziție domiciliară s-au desfășurat cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Argeș, și al specialiștilor criminaliști din cadrul Serviciului Criminalistic Argeș.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata