Percheziții la Protecția Consumatorului! Este vizat directorul instituției!

0

Procurorii anticorupție au efectuat astăzi percheziții, la sediul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, fiind vizați directorul general și un șef de serviciu. Descinderile procurorilor DNA au avut loc în biroul directorului  general Silviu Paul Anghel și în cel al unui șef de serviciu. Din primele informații, se pare că aceștia sunt acuzați că au efectuat incorect mai multe controale la mari retaileri comerciali în special din sectorul alimentar – producători și distribuitori de alimente.

CITEȘTE ȘI: PITEȘTI: ANUNȚ DE ULTIMĂ ORĂ DESPRE TÂRGUL DE CRĂCIUN DIN ACEST AN!

Sunt suspiciuni că aceste controale nu ar fi fost corecte iar cei în cauză nu au fost sancționați, fiindu-le trecute cu vederea multe nereguli.  Anchetatorii fac verificări în legătură cu fapte care s-ar fi petrecut din 2018 până în prezent și care vizează activități de control.

 „Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise în perioada 2018 – 2022, în legătură cu efectuarea unor controale la mai mulți agenți economici (producători, distribuitori și mari retaileri de produse alimentare și nealimentare).

În cursul zilei de 19 octombrie 2022, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții la o instituție publică situată în municipiul București.”, a anunțat DNA, printr-un comunicat de presă.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata