Pericol de explozie! Muniție și proiectile din Primul Război Mondial – descoperite într-o pădure din Argeș!

0

O grenadă, trei proiectile și sute de cartușe din Primul Război Mondial au fost descoperite în cursul zilei de ieri de un bărbat într-o pădure din comuna Sălătrucu. Din primele informații, se pare că cetățeanul a mers pentru a căuta cu un detector de metal „o comoară”, dar, în chimb, a descoperit muniția neexplodată.

CITEȘTE ȘI: TRAGEDIE! ÎNSĂRCINATĂ ÎN 8 LUNI-A SFÂRȘIT ÎN MÂINILE FOSTULUI SOȚ! UCISĂ CU SÂNGE RECE!

La fața locului s-a deplasat un echipaj pirotehnic al ISU Argeș, care a preluat grenada, proiectile și cartușele pe care le vor distruge în perioada următoare.

„Echipajul pirotehnic de la Detașamentul de Pompieri Pitești a fost solicitat să intervină într-o pădure din localitatea Sălătrucu, pentru identificarea, cercetarea, ridicarea și transportul, în vederea depozitării a unei grenade găsită de un cetățean cu un detector de metale. În urma căutărilor la locul intervenție, pirotehniștii au descoperit o grenadă de mână defensivă, trei focoase de proiectile explozive și 125 de cartușe de infanterie calibrul 7.92 mm, cu proveniență din Primul Război Mondial.

Reamintim că muniția neexplodată este foarte periculoasă și de aceea trebuie să știți ce să faceți atunci când găsiți obiecte metalice care seamănă cu proiectile, grenade, bombe, cartușe, sau altele asemănătoare:

  • Nu atingeți aceste elemente;
  • Nu le loviți sau mişcați  din locul în care au fost găsite;
  • Nu încercați să le demontați componentele muniţiei sau să le depozitați în locuinţe, la locul de muncă ori în depozite de fier vechi;

Apelați numărul unic de urgenţă 112 pentru ca echipajele specializate să intervină în vederea ridicării şi neutralizării acestor elemente” potrivit ISU Argeș.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News sau pe Tik Tok

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata