Pericole publice! Șoferi beți și drogați prinși pe drumurile din Argeș!

0

În perioada 10-12 februarie a.c., polițiștii structurilor rutiere, dar și polițiștii cu atribuții pe această linie de muncă, au acționat pe drumurile din județul Argeș, pentru creșterea gradului de disciplină rutieră și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere.

În zilele de vineri, sâmbătă și duminică, peste 80 de polițiști argeșeni au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, în mod deosebit a nerespectării regimului legal de viteză, dar și a conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.
Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 706 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 150.000 de lei, 214 dintre acestea ca urmare a nerespectării regimului legal de viteză și 9 pentru consumul de alcool.
Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 63 de permise de conducere și au fost retrase 36 de certificate de înmatriculare.
De asemenea, au fost constatate și 9 infracțiuni la regimul circulației, 4 dintre acestea ca urmare a consumului de alcool sau a substanțelor cu efect psihoactiv.
Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti vor continua acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Conducea sub influența substanțelor psihoactive:Pe parcursul acțiunii, în noaptea de 11 spre 12 februarie, în jurul orei 00:30, polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere Costești au depistat un bărbat de 27 de ani, din Slobozia, care conducea un autoturism pe DJ 659 de pe raza localității de domciliu, iar în urma testării cu aparatul DrugTest, acesta a indicat prezența a două substanțe cu efect psihoactiv.
Ca urmare a celor constatate, bărbatul a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea recoltarea de probe biologice de sânge și urină, în vederea determinării substanțelor psihotrope prin analize de specialitate.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal, iar dreptul de a conduce a fost suspendat, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

Conducea sub influența alcoolului

În ziua de 11 februarie a.c., în jurul orei 09:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Lunca Corbului au depistat un bărbat de 51 de ani, din Pitești, care conducea un autoturism pe DN 65, pe raza comunei Lunca Corbului, în timp ce se afla sub influența alcoolului.
În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care cel în cauză a fost condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal, iar dreptul de a conduce a fost suspendat, fiind eliberată dovadă înlocuitoare a permisului de conducere, fără drept de circulație.

Conducea cu viteză excesivă

În ziua de 12 februarie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Câmpulung au depistat un bărbat de 34 de ani, din Bughea de Sus, care conducea un autoturism pe DN 73, pe raza localității Schitu Golești, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 131 de km/h.
Ca urmare a abaterii constatate, cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei, conform OUG 195/2002, iar dreptul de conducere a fost suspendat pentru 120 de zile, permisul de conducere fiind reținut și eliberată dovadă înlocuitoare, fără drept de circulație.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata