Permisul auto va putea fi obținut mult mai rapid! Apar noi modificări!

0

Permisul auto va putea fi obținut mult mai rapid! Apar noi modificări!

Permisul auto va putea fi obținut în curând mult mai rapid, conform unui proiect de lege aflat în faza de vot final în Parlament. Concret, inițiatorii acestei propuneri legislative spun că aceasta are mai multe scopuri, respectiv eliminarea timpilor foarte mari de așteptare de la promovarea examenului teoretic până la participarea la examenul practic de obținere a permisului de conducere, creșterea responsabilității instructorilor auto în actul de pregătire a viitorilor participanți la trafic sau oferirea posibilității pentru candidații la obținerea permisului de conducere de a participa la examenele teoretice și practice oriunde în țară.

CITEȘTE ȘI: TRAGEDIE LA BUDEASA! A FOST GĂSIT PLUTIND PE LAC!

Practic, obținerea permisului auto se va putea face mult mai repede, mai ales că:

școlile de șoferi vor trebui să recunoască cursurile parcurse de candidați la alte școli similare.

proba teoretică a examenului pentru obținerea permisului de conducere va putea fi susținută în orice autoritate competentă din România, nu doar în locația de domiciliu sau reședință, așa cum este stabilit în prezent de Codul rutier.

Însă proba practică și eliberarea permisului se vor putea face doar în fața autorității competente din locul de domiciliu sau reședință a solicitantului.

De asemenea, conform noilor prevederi, candidații nu vor mai fi obligați să finalizeze întreaga școală de șoferi înainte de a susține proba teoretică. Pentru ca aceste schimbări să intre în vigoare, proiectul de lege trebuie să treacă de Camera Deputaților, să fie promulgat și să fie publicat în Monitorul Oficial.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata