Permisul de conducere internaţional! Cine are nevoie de el și cum se poate obține?

0

Permisul de conducere internaţional! Cine are nevoie de el și cum se poate obține?

În ultimii ani, tot mai mulți români au plecat la muncă în străinătate sau, aleg să își petreacă concediile peste hotare, astfel încât mulţi dintre ei s-au aflat în situaţia de a avea nevoie de un permis de conducere internaţional. Indiferent că vorbim despre românii care s-au mutat într-o ţară din afara Uniunii Europene sau cei care au ales să viziteze o ţară din afara Uniunii Europene, la bordul unei maşini închiriate.

Cine are nevoie de permis de conducere internaţional?

Concret, românii care circulă cu maşina printr-o altă ţară din Uniunea Europeană nu au nevoie de permis de conducere internaţional, pentru că de aproximativ un deceniu s-a decis ca în Uniunea Europeană să existe un model unic de permis auto.

Însă, românii care merg cu maşina într-o ţară din afara Uniunii Europene, trebuie să se intereseze înainte dacă se impune obţinerea unui astfel de permis de conducere internaţional sau se poate circula doar cu cel emis de autorităţile din România. Situaţia poate să difere de la caz la caz. Cert este că, acolo unde aveţi nevoie de permis de conducere internaţional este necesar să aveţi la dispoziţie şi permisul de conducere din România, altfel riscaţi amenzi consistente.

Cei care au nevoie de un permis de conducere internaţional trebuie să ştie că acesta este eliberat de ACR (Automobil Clubul Român), deci trebuie să vă adresaţi instituţiei respective.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News sau pe Tik Tok

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata