Persoanele fizice bogate și rudele acestora – în vizorul ANAF! Ce li se pregătește?

0

Persoanele cu averi de peste 25 milioane vor fi verificate la sânge de către inspectorii ANAF, iar rudele acestora vor fi monitorizate îndeaproape, potrivit unui proiect pus în dezbatere publică. Mai exact, o persoană fizică rezidentă fiscal în România este considerată bogată dacă deține o avere, atât în țară, cât și în străinătate, evaluată la cel puțin 25 de milioane de euro și/sau echivalentul în și/sau alte valute.

CITEȘTE ȘI: HALUCINANT! PROFESOARĂ DE LA LICEUL TEHNOLOGIC MĂRĂCINENI – AMENINȚATĂ CU MOARTEA DE UN ELEV!

În baza acestui criteriu, contribuabilii persoane fizice vor fi analizați diferențiat, la fel cum întreprinderile sunt clasificate în funcție de mărime ca mari sau mici și mijlocii (IMM-uri). Proiectul de ordin arată că estimarea averii unei persoane se face în baza datelor deținute sau obținute de ANAF, în conformitate cu reglementările din Codul de procedură fiscală, cu modificările și completările ulterioare, referitoare la bunuri mobile și imobile, precum și active financiare deținute.

Direcția Generală Control Venituri Persoane Fizice din cadrul ANAF va stabili cine face parte din grupul persoanelor fizice cu averi mari. Cei trecuți în lista grupului anterior menționat și soții, soțiile, rudele, afinii acestora până la gradul al doilea vor face parte din Grupul extins al persoanelor fizice cu averi mari.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata