Persoanele fizice controlate masiv de ANAF! Lucian Heiuș: „Am făcut o analiză pe 20 de milioane de CNP-uri.” Cine este vizat?

Lucian Ovidiu Heiuș, directorul ANAF, a anunțat recent că de la 1 iulie sute de mii de români vor fi controlați masiv. Acesta a declarat că este vorba și despre persoane fizice pe care le-a verificat după CNP și că intenția este de a vedea dacă averile le sunt justificate sau dacă fac evaziune fiscală, neplătind impozite. 

„Noi ne-am uitat la CNP, nu la nume. Nu vă pot spune daca sunt politicieni, cântăreți. Putem controla și bunici, mătuși care anunță că au donat sume enorme. Persoane fizice. Ne uităm și la vacanțele în care au fost. Luăm informații inclusiv de pe Facebook”, a afirmat recent Ovidiu Heiuș.

„De la 1 iulie încep controale pe venituri persoane fizice. Vrem să vedem dacă sunt justificate averile. Unii fac evaziune fiscală, nu plătesc impozite. Verificăm dacă averile acumulate sunt în concordanță cu veniturile obținute.

Am făcut o analiză de risc, 20 de milioane de CNP-uri. 561 de mii de pers au acumulat (doar în perioada 2016-2019) o diferența, între venituri estimate de noi și venituri declarate și impozitate, de 20 de miliarde de euro

Oameni buni, 20 de miliarde de euro în 4 ani la 560.000 de oameni. Nu se mai poate continua în acest mod (…) M-a speriat această sumă. Voi direcționa mai mult de jumătate din capacitatea de control la persoane fizice. Ne vom duce spre aceste 560.000 de persoane.

Analiza de risc e gata pt 2016-2019. Urmează să facem pentru 2020 și 2021. După ce găsim aceste diferențe între venitul estimat încasat și ce ai declarat și ai plătit impozit, rămâne o diferența. Calculăm impozit 16% și accesoriile. Totul pe SECRET FISCAL. Deci, nu o să aveți numele lor (cei care fac evaziune), ci doar când ajung în Instanță. Ei vor avea 2 variante: ori achită suma stabilită de noi în baza calculelor de mai sus, ori face contestație. Dacă face contestație și noi o respingem, poate merge în Instanța împotriva ANAF. Acolo aflați cine sunt persoanele.

80% din cei care ajung în Instanță împotriva ANAF pierd procesele

Noi vom pune sechestre asiguratorii în timpul controalelor.  Și dacă nu va achita de bunăvoie, vindem activele pe care le dețin aceste persoane. Cum am făcut? Am văzut sume cu care și au majorat capitalurile societăților, cu cât au creditat societățile, ce sume au intrat în conturile lor. Apoi am verificat ce venituri au declarat.

Noi ne-am uitat la CNP, nu la nume. Nu vă pot spune daca sunt politicieni, cântăreți. Putem controla și bunici, mătuși care anunță că au DONAT sume enorme. Persoane fizice. Ne uităm și la vacanțele în care au fost. Luăm informații inclusiv de pe Facebook.

Hoțul, dacă nu se laudă cu ce are, nu e hoț. Toți se laudă.

Legea spune că dacă există o diferență de 10% dintre venitul estimat și cel declarat dar nu mai puțin de 50.000 de lei, deja există o neconcordanță la declarare. Există deja un risc în acest domeniu. Fiscul din România trebuie să facă ce face Fiscul de oriunde din lume.

70 de echipe de control, lună de lună, vor face aceste analize! Am susținerea lui Nicolae Ciucă! Asta e glonțul de argint pe care îl poate folosi Fiscul în România! Fiscul are acces la bazele de date din primării azi. Noi, în 3 minute, aflăm fiecare proprietate pe care o deține cineva undeva în România.”

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.