Peste 19.500 de cazuri de copii abuzați raportate la 119! Alina Gorghiu: „Este posibil ca până la 31 decembrie să ajungem la sute de mii de apeluri!”

Peste 19.500 de cazuri de abuzuri asupra copiilor au fost raportate la numărul unic 119 de la lansarea acestuia, a anunțat în această dimineață senatorul Alina Gorghiu, președintele interimar al PNL Argeș, în cadrul Conferinței Județene „Stop-fără abuz, neglijare, exploatare-Apelul 119, pas necesar pentru combaterea violentei asupra minorilor”. Demnitarul argeșean a trans un semnal de alarmă, după ce aproximativ 10.000 de apeluri la numărul special s-au dovedit a fi cazuri grave, iar aprope jumătate din acestea au fost rezolvate, urmând ca în rmătoarea perioadă și restul să aibă o finalitate.

„Când ești copil, orice traumă te marchează! Intervenția imediată este soluția! Pentru asta, victima trebuie să aibă imediat posibilitatea de a cere ajutor. Numărul unic 119 a fost un pas mare! De la 5 ianuarie  până la mijlocul lui februarie, au fost înregistrate peste 19.500 de apeluri! Iar la nivelul județului Argeș, este obligatoriu să știm concret numărul agresiunilor, abuzurilor raportate, precum și categoriile de abuzuri și care este profilul agresorului. Doar așa ne putem forma o imagine de ansamblu asupra situației.

Vestea domnului ministru că informații despre numărul 119 vor apărea în manualele școlare este foarte importantă. Doamna Turza, care a fost forța motrice a acestui proiect alături de Guvern, o să ne poată da cifrele la zi și sper că, în curând, o statistică mai detaliată.

Aproape 10.000 de apeluri au fost efectiv cazuri sau situații grele!!! Peste jumătate dintre acestea au fost soluționate prin consiliere, mediere, intervenție etc. Restul sunt acum în lucru. Să nu ne ascundem, sunt cifre mari! Arată ce nevoie aveau victimele de acest buton pe care să îl apese ca să ceară ajutor! Este posibil ca până la 31 decembrie să ajungem la sute de mii de apeluri!” a declarat Alina Gorghiu.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.