PESTE 250 DE COPII ȘI ADOLESCENȚI AU DISCUTAT CU POLIȚIȘTII!

0

Polițiștii Biroului Siguranța Școlară, Serviciului Rutier Argeș și Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității, împreună cu psihologi ai DGASPC Argeș, au spus din nou ,,PREZENT”, în școli, pentru activități preventive.

În ziua de 21 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară, împreună cu polițiștii din cadrul Serviciul Rutier Argeș au acționat în cadrul proiectului RoadPol Safety Days, precum și al proiectului Modelarea factorului uman prin responsabilizarea participanților la trafic pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, pentru reducerea evenimetelor rutiere cu victime omenești, la Școala Gimnazială Tudor Vladimirescu din Pitești.
În cadrul activității preventive desfășurate cu elevii, au fost prezentate măsuri pentru prevenirea accidentelor rutiere și a victimizării pe fondul neatenției participanților la trafic.
Un număr de 180 de elevi și 13 cadre didactice au luat parte la activități.

 

De asemenea, în ziua de 21 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară, împreună cu specialiști din cadrul D.G.A.S.P.C. Argeș, au desfășurat activități informativ-preventive la Colegiul Tehnic „C.D. Nenițescu” din Pitești și au fost prezentate teme privind răspunderea penală și contravențională a minorilor, efectele produse ca urmare a consumului de tutun, alcool, droguri, substante cu efect psihoactiv, precum și modalități de identificare și gestionare a adicțiilor în rândul adolescenților.
Cu ocazia activităților, polițiștii au acționat la licelul în cauză și pe linia prevenirii și combaterii traficului și consumului de droguri, conform Legii nr. 143/2000, a produselor din tutun, fapte ce constituie contravenții prevăzute de Legea nr.349/2002, pentru creșterea siguranței elevilor și a cadrelor didactice în spațiile școlare și adiacente acestora, fără să fie constatate nereguli.
La activități au participat 72 de elevi și 3 cadre didactice.

 

În ziua de 21 septembrie a.c., polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității Argeș au desfășurat în sistem integrat activități care să formeze o gândire sănătoasă copiiilor din centrele de tip familial.
Alături de specialiști psihologi din cadrul D.G.A.S.P.C. Argeș și specialiști ai A.N.I.T.P., au fost abordate teme care ridică temeri și provocări atât pentru părinți cât și pentru copiii aflați în situații aparte de viață.
Dintre subiectele abordate, traficul de persoane și consumul de droguri au fost cele mai dezbătute, acestea reprezentând mereu o CURIOZITATE pentru tineri. De aceea polițiștii au acționat împreună cu reprezentații altor instituții specializate, pentru a transmite un îndemn comun – Să nu consume droguri și să nu ajungă în ,,plasele” traficantilor.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata