Piața este plină de măști contrafăcute. Învață să le deosebești!

Deși ne putem face măști din materiale dense de bumbac, cea mai bună protecție o are masca medicală, conform specialiștilor. Dar și aceasta trebuie să respecte anumite norme pentru a fi cu adevărat eficientă.

Cum testezi o mască medicală recent cumpărată

Testul cu apă

Dacă nu ești sigură de calitatea măștii, primul test pe care îl poți face este cel cu apă. Pune masca pe un șervețel, cu partea albă în sus și toarnă apă dintr-o cană. Dacă apa nu trece prin mască să ajungă la șervețel, este o mască de calitate, care te va proteja câteva ore, până se înmoaie țesătura de la aburii respirației, potrivit libertateapentrufemei.ro.

Verificarea celor trei straturi

Nu uita că o mască medicală de calitate trebuie să fie realizată din 3 straturi, toate din materiale pe bază de polimeri, cu o țesătură anume, densă și totuși permeabilă, care împiedică trecerea picăturilor de umezeală.

Pe eticheta măștilor trebuie să găsești informații despre cele trei straturi de protecție și să fie menționat faptul că filtrul măștii are o eficiență de minimum 95%, așa cum o cer standardele internaționale.

Testul cu foc, un test în plus să verifici orice mască medicală

Poți testa stratul de la mijloc, care are rolul de filtru cel mai important. În cazul măștilor de calitate, acest strat din mijloc este realizat din materiale dense, pe bază de polimeri. Dacă îi dai foc cu o brichetă, acesta se topește ușor, dar nu ia foc să ardă cu flacără. Materialul care ar arde imediat, cu flacără, ar putea fi făcut din hârtie banală și nu mai are rolul de protecție pe care îl are o mască de calitate.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.