Piața imobiliară se prăbușește! Când putem cumpăra apartamente mai ieftine?

A scăzut cererea de cumpărare pe piața imobiliarelor asta și pentru că românii se gândesc de două ori înainte de a cumpăra o locuință datorită ratele din ce în ce mai mari. Și mulți constructori anunță că au sistat lucrările și că nu mai construesc la prețurile actuale.

Din cauza dobânzilor foarte mari, cererea de pe piața imobiliară a început să scadă. Cumpărătorii nu mai reușesc să facă față scumpirilor și nu mai au încredere că vor reuși să plătească un credit pe 30 de ani. Specialiștii nu încurajează tranzacțiile imobiliare deocamdată. Nici măcar pentru cei care vor să închirieze proprietățile cumpărate.

„Eu zic că, după această stagnare, vor scădea prețurile, că deja a început sa scadă numărul de unități vândute și asta ne spune că pe piață nu prea sunt bani de investit.Cererea scade, oferta crește, inevitabil prețul ar trebui să și scadă. E o corecție de fapt, pentru că acest preț este oricum mare. Din punctul meu de vedere, este cel mai prost moment să cumperi imobiliare pentru că timpul de recuperare al investiției din chiria pe care o poți încasa este de 25 de ani. Este enorm.”, declară specialiștii imobiliari.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.