Piteștean amendat zilnic! Primarul Gentea – măsuri drastice pentru cei care „își uită” mașinile abandonate!

0

Un piteștean din cartierul Tudor Vladimirescu va fi amendat zilnic dacă nu își va lua autoturismele abandonate de pe domeniul public în termen de șapte zile, a anunțat edilul Cristian Gentea. În urma unei întâlniri cu locuitorii din respectivul cartier, primarul Gentea a găsit șase autoturisme care sunt abandonate de ani de zile pe spațiul verde și i-a pus în vedere proprietarului să le ridice și să elibereze spațiul verde.

„Am găsit ieri în cartierul Tudor Vladimirescu, pe spațiul verde – domeniu public, 6 autoturisme staționate ilegal. De ani de zile. Sunt în custodia unui cetățean care recunoaște că sunt  … abandonate. Ce-a făcut  Poliția Locală? L-a amendat … și cam atât.

Ieri seară i-am pus în vedere cetățeanului respectiv că are la dispoziție 7 zile să elibereze domeniul public de autoturismele cu numere de înmatriculare în alte județe și chiar în altă țară! Dacă nu se conformează Legii 421/2002, Poliția Locală Pitești are termen legal de 45 de zile pentru demersurile obligatorii: identificarea proprietarilor, somarea acestora de câte 2 ori, apoi somația trimisă Directorului Poliției Locale și Dispoziția primarului de ridicare a mașinilor abandonate !

Mai mult, va fi amendat zilnic, în baza HCL 60/2016, art. 1, lit. a, pentru parcare ilegală pe spațiul verde-domeniul public ! Fac încă un apel către persoanele fizice sau juridice care, din motive diverse, „își uită” autoturismele pe domeniul public, să le ridice, să elibereze parcările sau spațiile ocupate nepermis! În Tudor Vladimirescu voi verifica în teren situația peste exact 7 zile” a transmis edilul Gentea.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata