Pitești. Bătrâni înfometați și în condiții de nedescris! Descindere în forță la un azil din Găvana!

0

Un nou azil al groazei a fost descoperit în această după amiază de către echipele de control în cartierul Găvana din Pitești. Din primele informații, se pare că bătrânii erau lăsați nemâncați, dormeau pe jos sau erau cazați în condiții inumane la subsolul azilului. În aceste momente, reprezentanții Prefecturii Argeș, AJPIS, ISU DSP și DSVSA sunt la fața locului pentru un control.

„Control în desfășurare la un centru pentru vârstnici. Un beneficiar dormea pe hol, pe o canapea, mai mulți oameni se plâng că nu primesc mâncare suficientă și că nu sunt lăsați să vorbească la telefon cu aparținătorii! Echipa mixtă de control se află, în aceste momente, la o verificare de urgență.

Prima instituție care a ajuns la locație este AJPIS. Inspectorii au anunțat că oamenii sunt slabi, se plâng că nu au suficientă mâncare. La subsolul clădirii erau cazați 3 beneficiari despre existența cărora nu li s-a spus de la început celor din echipa de control. Oamenii erau într-un dormitor! Rudele unui beneficiar au confirmat faptul că nu au vorbit cu omul internat, ci doar cu reprezentanții centrului. În timpul verificărilor, oamenii au spus că ies foarte rar în curtea centrului” transmite prefectul Radu Perianu.

Știre în curs de actualizare!

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata