Pitești. Blocuri de șase etaje printre case! Află unde!

0

Un nou proiect controversat prin care un investitor vrea să construiască patru blocuri cu cinci și șase etaje printre case în zona Tancodrom, pe strada Alexandru Kirițescu, va fi dezbătut în ședința din această lună a Consiliului Local Pitești. Dezvoltatotul imobiliar a cerut, în repetate rânduri Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și Urbanism construirea a două clădiri cu regim de înălțime demisol – parter – 4 etaje – etaj 5 retras și alte două clădiri cu regim de înălțime două subsoluri – parter – 5 etaje – etaj 6 retras, cu funcțiuni mixte (locuire și servicii), căi de acces pietonale și rutiere, 170 locuri de parcare, dar și alte construcții conexe.

CITEȘTE ȘI: PITEȘTI: ATÂRNA SPÂNZURAT DE UN COPAC! DESCOPERIRE MACABRĂ!

Pe parcursul etapelor de analizare a planului urbanistic de detaliu s-au descoperit mai multe probleme, printre care și obiecțiile aduse de vecini. Aceștia au acuzat că termenul de consultare de pe panou este eronat, regimul de înălțime este mult mai mare față de construcțiile existente (majoritatea locuințelor din zonă fiind parter+etaj), dar și supraaglomerarea zonei cu autoturisme.

Zona aproximativă unde investitorul vrea să construiască blocurile

De asemenea, Comsiai de Urbanism i-a cerut, în repetate rânduri investitorului să schimbe proiectul, astfel încât să se încadreze în zonă. Acesta a refuzat și a mers în continuare cu o variantă ușor modificată, dar care nu îndeplinește condițiile impuse în Planul Urbanistic Zonal pentru terenul deținut în Tancodrom. Astfel, Planul Urbanistic de Detaliu a fost respins de către CTATU.

Acum, arhitectul-șef al municipiului Pitești, Andrada Toader, a inițiat un proiect prin care a propus respingerea investiției, proiect care va fi dezbătut de către consilierii locali în ședința ordinară din această lună.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News sau pe Tik Tok

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata