Pitești: Plățile sunt blocate! A treia zi de grevă generală la AJPIS Argeș!

0

Pitești: Plățile sunt blocate! A treia zi de grevă generală la AJPIS Argeș!

După protestele de săptămâna trecută, angajații Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Argeș au intrat, începând de luni, 27 noiembrie, în grevă. Cei 33 de funcționari publici ai agentiei se află în grevă generală și astăzi, alături de colegii din alte 22 agenții din țară. Și, pentru că se apropie 1 Decembrie, angajații protestează îmbrăcați în ie.

CITEȘTE ȘI: PITEȘTI: TÂNĂRĂ DISPĂRUTĂ FĂRĂ URMĂ! POLIȚIA ÎN ALERTĂ!

Principalul motiv ce a dus la declanșarea conflictului de muncă reprezintă discrepanțele salariale între funcționarii publici din aceeași familie ocupațională  „Administrație” , și mai ales a faptului că în ultima perioadă au fost acordate majorări salariale colegilor funcționari publici din alte instituții publice.

Conform datelor oficiale,  media veniturilor nete lunare a funcțiilor de execuție la nivelul AJPIS ARGES este de 4400 lei, cel mai mic salariu net fiind 3800 lei, directorul executiv având un salariu net de 6700 lei, iar managerul public, funcție specifică de funcționar public, fiind de 8200 lei lunar. Aceste venituri nete  conțin indemnizația de hrană și sporul de condiții vătămătoare.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata