Pitești. Puștoaică bătută cu pumnii de fostul iubit în plină stradă!

0

O puștoaică de 17 ani din Pitești a fost bătută în plină stradă de fostul iubit fără ca nimeni să intervină, iar totul s-a petrecut în plină zi! Tânărul, cu un an mai mic decât victima, s-a întâlnit cu minora în apropiere de centrul orașului, iar între ei a izbucnit un conflict spontan după ce tânăra a refuzat să se împace cu acesta. Băiatul și-a ieșit din minți și a început să o lovească pe tânără cu bestialitate. Deși totul s-a petrecut în jurul orelor 15, toți cei care se aflau în apropiere s-au uitat ca la un meci de box, fără să intervină. Mai mult, după ce a bătut-o bine pe fosta iubită, agresorul i-a luat telefonul și i l-a spart.

CITEȘTE ȘI: SCHUMACHER A DEMISIONAT: „LA FC ARGEȘ DECIDE UN OM CARE DĂ 2-3 LEI!”

Aceasta a fost reținut rapid de oamenii legiiși a fost dus la audieri, unde i s-a întocmit un dosar penal pentru loviri și alte violențe. Totul s-a petrecut în luna februarie, iar oamenii legii au finalizat cercetările și au transmis dosarul către Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești cu propunere de trimitere în judecată.

„În ziua de 07 martie a.c., polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Pitești au finalizat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, privind săvârșirea infracțiunilor de loviri sau alte violențe și distrugere.

Din cercetări s-a stabilit că în ziua de 13 februarie a.c., în intervalul orar 15:00-15:30, în timp ce se afla pe o stradă din Pitești, un minor de 16 ani, din Pitești, ar fi agresat o minoră de 17 ani, pe fondul unei relații de prietenie anterioară, iar în aceleași împrejurări i-ar fi distrus telefonul mobil. Dosarul penal a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești cu propunere de trimitere în judecată” transmite IPJ Argeș.

Aspecte legale:

Legislația penală prevede o serie de infracțiuni, având pedepse și măsuri preventive diferențiate în funcție de gradul de pericol social, iar pe lângă necesitatea existenței la dosar a probelor, sunt impuse unele condiționări.

Astfel, în cazul săvârșirii unor anumite infracțiuni (spre exemplu, infracțiunile de loviri sau alte violențe, distrugere, sau cea de amenințare), punerea în mișcare a acțiunii penale este condiționată de formularea plângerii prealabile.

În cadrul procesului penal, declarația martorului este, în cele mai multe cazuri, esențială. _Persoanele care observă personal, în mod direct, săvârșirea unor fapte penale sau se află ori intră în posesia unor probe relevante pentru cercetările desfășurate de polițiști, au obligația de a înștiința și de a pune la dispoziția organelor de cercetare penală (polițiști sau procurori, în funcție de infracțiunea ce face obiectul cercetărilor)_.

Totodată, martorul care face afirmaţii mincinoase ori nu spune tot ce ştie în legătură cu faptele sau împrejurările esenţiale despre care este întrebat, poate răspunde penal, în condițiile art. 273 din Codul Penal, privind săvârșirea infracțiunii de mărturie mincinoasă.

Constituie probă orice element de fapt care serveşte la constatarea existenţei sau inexistenţei unei infracţiuni, la identificarea persoanei care a săvârşit-o şi la cunoaşterea împrejurărilor necesare pentru a stabili dacă a fost comisă o faptă de natură penală, care este persoana sau persoanele care au săvârșit fapta ce constituie infracțiune, precum și dacă sunt îndeplinite condițiile tragerii la răspundere a persoanei conform cadrului legal care prevede fapta respectivă ca infracțiune. Proba și mijloacele de probă sunt prevăzute la art. 97 din Codul de Procedură Penală.

Administrarea probatoriului în cadrul procesului penal este o parte esențială pentru tragerea la răspundere a persoanelor care săvârșesc fapte ce sunt prevăzute de legislație ca infracțiuni.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata