Pitești: Săltați de mascați după ce au vândut droguri la zeci de tineri!

0

Pitești: Săltați de mascați după ce au vândut droguri la zeci de tineri!

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești, au efectuat 3 percheziții domiciliare, în județul Argeș, la locuințele unor persoane cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc, deținere de droguri de risc, fără drept, pentru consum propriu și efectuarea de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deține autorizație.

CITEȘTE ȘI: CONSTRUCȚIA AUROSTRĂZILOR DIN ROMÂNIA – LA LIMITA BLOCĂRII! MOTIVELE SUNT IREALE!
Din actele de urmărire penală efectuate a rezultat că unul dintre cercetați, în mod repetat, ar fi comercializat, către consumatori, preponderent tineri, din municipiul Pitești, droguri de risc (canabis) și substanțe psihoactive (2MMC) achiziționate în acest scop de la o altă persoană cercetată în cauză.

De asemenea, din materialul probator administrat a reieșit faptul că o persoană cercetată minoră a fost depistată deținând asupra sa o cantitate de canabis, destinată consumului propriu. În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate cantități de droguri de risc (canabis) și substanțe sub formă cristalină, 5 cântare electronice, 3 grindere, telefoane mobile, precum și alte mijloace de probă.

La data 21 martie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Pitești au dispus reținerea a 3 persoane, dintre care una minoră, pentru 24 de ore. La data de 22 martie 2024, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Argeş, conform propunerii formulate, a dispus arestarea preventivă a două dintre persoanele reținute, pentru 30 de zile, față de a treia procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești luând măsura controlului judiciar.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române. Activitățile au beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Argeș. Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata