Pitești. Școlile de șoferi – interzis pe anumite artere! Decizie de ultim moment!

0

Școlile de șoferi din Pitești nu vor mai avea voie să pregătească candidații pentru examenul practic între anumite intervale orare, potrivit unui proiect de hotărâre adoptat astăzi în Consiliul Local. După numeroasele sesizări transmise de cetățeni, primarul Cristian Gentea a decis să inițieze un proiect prin care, în intervalul orar 07:30 – 09:00 și 15:30-17:00, de luni până vineri, instructorii vor avea interzis să pregătească cursanții pe arterele principale din Pitești.

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV! CÂND VA AVEA LOC SIMFONIA LALELEOR ÎN ACEST AN?

„Primăria Municipiului Pitești urmărește asigurarea fluidizării traficului pe drumurile publice precum și diminuarea cauzelor ce duc la perturbarea circulației autovehiculelor și a pietonilor. Având în vedere numeroasele sesizări și reclamații ale cetățenilor, referitoare la aglomerația care se formează pe arterele municipiului, aglomerație influențată în mare măsură și de prezența în trafic a autovehiculelor aparținând școlilor de șoferi care în pregătirea candidaților pentru proba practică circulă de cele mai multe ori foarte lent ori execută manevre cu încetineală, au fost stabilite prin HCL nr. 247/12.07.2018 interdicții cu privire la accesul acestor autovehicule pe străzile Banat, Dumbravei, Armand Călinescu, Egalității, Maior Șonțu, I.C. Brătianu și  Republicii pe tronsonul cuprins între fosta clădire CEZ și intersecția cu str. Maternității” se arată în proiect.

Cu toate acestea, se constată în continure că se formează ambuteiaje la orele cu trafic intens, provocate în special din cauza autovehiculelor de școală de șoferi. În acest context, se propune introducerea unor intervale orare, respectiv 07:30-09:00 și 15:30-17:00, în care se interzice școlilor de șoferi să pregătească candidații la proba practică pentru obținerea carnetului de conducere pentru categoria B, pe arterele de circulație din municipiul Pitești, cu excepția perioadelor vacanțelor școlare când traficul auto este mai relaxat.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata