Pitești: Stăpâni de câini – amendați în mai multe parcuri!

0

Piteștenii sunt civilizați, așa reiese dintr-o postare de pe pagina primăriei municipiului Pitești în care se spune că, în urma unei acțiuni a polițiștilor locali, majoritatea celor care-și plimbau câinii prin diferite parcuri ale orațului aveau la ei echipamentul necesar. Mai exact cele trebuincioase pentru a face curat în urma patrupedului din dotare. Dintre cei 20 de piteșteni care-și plimbau câinii în timpul acțiunii, numai trei au fost amendați pentru că nu aveau cele necesare.

CITEȘTE ȘI: ȘOCANT! ELEVĂ DE 15 ANI VIOLATĂ DE TATĂ ȘI CEI TREI FRAȚI! MAMA ȘTIA TOTUL!

„În data de 06.10.2022, între orele 07:30 – 08:30, polițiștii locali din cadrul Biroului Ordine Publică au desfășurat o acțiune pentru punerea în aplicare a prevederilor H.C.L. 283/2019, cu referire la obligativitatea posesorilor de animale de companie de a deține tot echipamentul necesar pentru adunarea resturilor rezultate de la necesitățile fiziologice ale patrupedelor.
În urma aceste acțiuni, desfășurată în parcurile: Tineretului, Prundu, Lumina, Tudor Vladimirescu, Expo Parc, Trivale și Lunca Argeșului, s-a constatat că, dintre cele peste 20 de persoane aflate la plimbare cu animalul de companie și verificate, majoritatea dețineau echipamentul necesar, doar trei fiind proprietarii de animale sancționați contravențional.”

Reamintim cetățenilor posesori de animale de companie că nerespectarea prevederilor legale referitoare la responsabilitatea stăpânilor de a face curat în urma animalelor de companie, în spațiul public, se sancționează cu amendă între 800 și 1.500 de lei.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata