Pitești Tech City, proiectul liberalilor argeșeni, ar putea beneficia de finanțare de la UE! Vești bune!

0

Dezvoltarea orașelor și a comunelor ca o entitate unitară este unul dintre proiectele principale ale Partidului Popular European în următorul mandat, au anuțat recent Manfred Weber, președintele PPE și Olgierd Gablewicz, președintele Grupului PPE la Comitetul European al Regiunilor. Viziunea popularilor europeni pentru a crește bunăstarea locuitorilor, atât din mediul rural, cât și din cel urban, este crearea unui liant, astfel încât comunitățile sărace să fie ajutate de către comunitățile învecinate mai prospere.

O viziune similară este și proiectul Pitești Tech City, inițiat de către PNL Argeș, care își propune dezvoltarea zonei metropolitane Pitești prin investiții care să creeze o legătură directă, atât prin infrastructură, cât și prin dezvoltarea economică prin colaborarea entităților învecinate. De asemenea, inițiativa liberalilor argeșeni presupune crearea de parcuri industriale, drumuri și poduri sau chiar stimularea prin diferite proiecte a mediului de afaceri pentru a rămâne în Argeș și crearea de noi locuri de muncă.

Astfel, consilierul liberal Sorin Apostoliceanu susține că dezvoltarea comunității trebuie să se facă odată pe orizontală – cuprinzând zone metropolitane, dar și pe o perioadă de implementare de 5 – 10 ani, indiferent de cine se află la conducere. În acest sens, prefectul Radu Perianu, alături de Mihai Coteț, candidatul liberal pentru fotoliul de primar al municipiului Pitești, militează pentru implementarea acestui proiect în zona metropolitană.

„Cu atât mai mult, în aceste condiții, Pitești Tech City poate deveni un succes, Uniunea Europeană urmând a susține finanțarea unor astfel de proiecte.” a declarat Sorin Apostoliceanu, consilier local PNL Pitești.

De asemenea, într-o apariție publică, președinta PNL Argeș, Alina Gorghiu a susținut importanța acestui proiect nu doar pentru Pitești, dar și pentru întreg Argeșul.

„PNL este singurul partid din județul Argeș care a venit cu un plan concret, bine pus la punct, pentru revitalizarea economiei argeșene. PitestiTechCity este soluția pentru un salt de bunăstare nu doar pentru piteșteni, ci pentru toți argeșenii.

Am început sa punem în aplicare programul și încep să apară rezultatele. Transfăgărășan se va moderniza. Directorul CNAIR a semnat pentru începerea studiului de fezabilitate. Este o victorie inclusiv pentru Pitești Tech City! Modernizarea Transfăgărășanului este o axă importantă a proiectului Pitești Tech City, pe componenta turism.

Peste 160 de agenți economici din Horeca au semnat petiția PNL Curtea de Argeș: “Vrem Transfăgărășanul Deschis”. Datorită efortului lor, acum lucrurile se pun în mișcare.

Mai mult, Pitești Tech City a fost prezent la săptămâna Școlii “Altfel”. E o componenta importantă. Vrem să legăm educația de mediul de afaceri. Să rezolvam astfel o problemă care alungă mulți tineri din județ. Prin integrarea mediului de afaceri cu școlile și universitățile, tinerii vor avea o idee clară despre ce vor să facă în viață și cum sunt plătite anumite cariere. Decizia devine mai ușoară.

Tot în contextul Pitești Tech City, am lansat o petiție pentru construirea a 10 parcuri industriale în județ. Argeșul e județul fără niciun parc industrial. Alte județe au 12, noi? Zero. Sperăm ca prin eforturile noastre să avem câte un parc industrial la Ștefănești, la Călinești, la Albota, Mărăcineni, Bradu, Moșoaia, Bascov Topoloveni și Costești” a declarat Alina Gorghiu.

Mai mult, proiectul Pitești Tech City este exact ceea ce au anunțat Manfred Weber, președintele PPE și Olgierd Gablewicz, președintele Grupului PPE la Comitetul European al Regiunilor ca o prioritate pentru viitorul mandat al popularilor europeni.

„Vrem să menţinem societăţile noastre europene unite. Avem nevoie de prosperitate, trebuie să construim punţi între oraşe şi zonele rurale” a spus, recent, Manfred Weber, președintele PPE.

„În viitorul mandat, vrem să punem satele, oraşe şi regiunile în inima Europei. 70% din legislaţia europeană este implementată la nivel local, în oraşe şi în regiuni”, a adăugat Olgierd Gablewicz, președintele Grupului PPE la Comitetul European al Regiunilor.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata