Piteştiul a spulberat „Lignitul-Energia“!

Energia Rovinari – BCM U Piteşti 75 – 84 (39 – 43) (21 – 14; 18 – 29; 21 – 15; 15 – 26)
Dani Popescu, Jones, Barac, Kinloch şi Popovici, au reuşit un meci excepţional!
În ultima deplasare din acest tur de campionat, BCM U Piteşti a reuşit una din cele mai bune prestaţii din acest an competiţional intern şi a învins cu 9 puncte diferenţă pe Energia Ro­vinari. Echipa lui Tudor Costescu a dominat partida după primul sfert, chiar dacă diferenţa de 9 puncte s-a concretizat pe final. Principalele „guri de tun” ale formaţiei argeşne au fost în acest meci Marcel Jones cu 18 puncte marcate, Barac, 19 puncte  înscrise, Damien Kinloch, Gennie  şi Popovici. Peste toţi însă, Dani Popescu  a ordonat jocul în atac şi apărare, reuşind şi numeroase aruncări de trei puncte, care în final au făcut diferenţa. Seria de trei puncte ale lui Dani Popescu a frânt avântul jucătorilor pregătiţi de sârbul Slobodan Nikolici, i-a debusolat şi le-a turnat plumb în picioare şi i-au făcut să le tremure mâinile la aruncările la coş.
Antrenorul Nikolici de la Energia Rovinari recunoaşte justeţea rezultatului
Scăpaţi de stresul Cupei Europene, atunci când jucătorii de la BCM U Piteşti alergau între două avioane, Kinloch şi compania au putut să se concentreze pe ultimele meciuri din campionat pentru a prinde un loc în play-off, iar rezultatul imediat s-a văzut: victorie la Energia Rovinari, acolo unde nu multe echipe câştigă. La final, însuşi antrenorul Energiei Rovinari, Slobodan Nikolici a recunoscut justeţea rezultatului: „Ştiam că avem un meci foarte greu cu Piteştiul, care până la urmă a meritat victoria. Dacă am fi reuşit să jucăm tot meciul aşa cum am făcut-o în primul sfert, poate am fi câştigat…”, spunea antrenorul Nikolici.
Ziguli, ca un om de zăpadă!
George Zigui, directorul tehnic al echipei BCM U Piteşti, a urmărit meciul din tribună purtând pe cap un fes care îi dădea o aliură de om al zăpezii! Chiar şi de acolo, Ziguli i-a certat la un moment dat pe arbitrii pentru că, atunci când meciul era echilibrat ca scor, au dat câteva decizii pro-gazde. Intervenţia lui din tribună a avut darul de a-i atenţiona pe cei trei arbitrii care apoi au condus excelent, fără a mai defavoriza pe BCM U Piteşti.
Directorul, tot director: era sigur de victorie!
„A fost un meci foarte bun al echipei noastre, şi, sincer, mă aşteptam să câştigăm după ce am terminat cu stresul şi oboseala din FIBA Euro Cup. Avem o echipă care va avea un cuvânt greu de spus în acest campionat. O să vedeţi, putem bate pe oricine atunci când jucătorii se concentrează şi iau meciul în serios. Chiar înaintea acestei partide eu am declarat că vom câştiga la Tg, Jiu, şi aşa a fost”, spunea George Ziguli.
De ce victoria BCM U-lui a fost catalogată drept surpriză
Înaintea acestui meci, Energia Ro­vinari era cotată drept favorită de specialişti, dar şi la casele de pariuri. Astfel, pentru victoria gazdelor, cota a fost de 1,60, iar pentru victoria BCM-ului, cota a fost de 2,30.
Veniţi la meciul cu U Mobitelco Cluj: „Vom învinge şi în ultimul meci!“
În ultima etapă a turului, BCM U Piteşti va juca pe teren propriu, la Sala Sporturilor „Trivale”, cu U Mobitelco Cluj, echipă aflată pe primele locuri ale clasamentului. Clujenii pleacă drept favoriţi, însă directorul George Ziguli este de părere că: „Vom câştiga şi împotriva celor de la U Cluj! Am încredere în echipă şi în antrenorul Tudor Costescu. Mi-aş dori ca la acest ultim meci, echipa să fie susţinută de cât mai mulţi suporteri şi tribuna să fie plină pentru a încuraja echipa. Avem nevoie de susţinere pentru a termina acest tur de campionat cu o victorie spectaculoasă, şi a avea sărbători fericite”, mai spunea Ziguli.   

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.