Plouă în Biblioteca Județeană peste cărți și colecții. La subsol „s-a deschis Mica Veneție!”

0

În Biblioteca Județeană Argeș plouă. Nu de o săptâmână, nici de două, de vreo doi ani au început problemele mai  mari. La început, câteva picături de apă nu au deranjat pe nimeni, nici când veneau de sus, nici când intrau pe la tâmplăria de la geamuri. Acum sunt puse în pericol colecții rare, iar în subsol apa ajunge la câțiva centrimetri buni. Directorul Octavian Sachelarie privește cu o seninătate suspectă întreg ansamblul problemelor administrative.

Găleata de la etajul doi – obiect de inventar la bibliotecă

În timp, la etajul doi, la fiecare ploaie apare găleata de rigoare, găleată în care este colectată apa ce nu poate fi oprită de acoperiș. Prin vitralii e tot mai rău de la o ploaie la alta. Iar întruna dintre cele mai importante săli, depozitul de presă, plouă în toată. Chiar sala de colecții rare este supusă riscului de a nu mai rezista mult apei care se infiltrează. Undeva, la parter, în locul numit de angajați „garsoniera”, la ultima ploaie apa a urcat până la glezne. În beci este la fel. Directorul Octavian Sachelarie este liniștit și pare că în biroul său nu prea ajunge apa. Nici nu prea stă pe acolo, cu atâtea simpozioane și vernisaje la care trebuie să ia parte…

„Am făcut un proiect”- nu știe nimeni despre el

Întrebat despre postarea din online, directorul Bibliotecii Județene a „scăldat-o” ca după ploaie: picură, dar nu prea, curge dar nu rău, am cerut bani la Consiliul Județean dar nu prea știm când și cât…. Ar fi făcut și un proiect de anvelopare pe fonduri europene, zice directorul Sachelarie, dar nu știe nimeni de el. Vicepreședintele Consiliului Județean, Adrian Bughiu, sătul să mai răspundă pentru activitatea altora, ne-a declarat cu năduf: „Este un manager acolo. Are atribuții și o leafă bună. Dumnealui ce zice? Ce a făcut ca să remedieze problema?”

Bună întrebare – rămâne deschisă. Răspuns concret nu am primit nici noi, dar poate primim unul după ce iese domnul Sachelarie la pensie. Sau peste vreo cinci luni când, cică, i-ar expira contractul de management.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata