PMP se pregătește de parastas! Monografia morții partidului înființat de Basescu

PMP a intrat în moarte clinică! După ce Traian Băsescu a anunțat că se va retrage din viața politică, Partidul Mișcarea Populară nu își mai are rostul pe scena politică din România . Și asta pentru că oamenii care au plecat la drum cu fostul președinte nu au puterea necesară pentru a se face remarcați, sunt absenți cu duhul și cu inițiativele, iar așa zisa opoziție față de PSD este doar la nivel declarativ.

PMP Argeș, între anonimitate și PSD

La nivel județean, vorbim de patru consilieri, doi județeni și doi locali. În cazul CJ, singura voce care se aude este a președintelui organizației argeșene, Cătălin Bulf. Dar cum spuneam mai devreme, totul este la nivel declarativ. Dat fiind faptul că PMP este un partid de opoziție, populiștii argeșeni ar fi putut colabora cu liberalii pentru a pune câteva piedici lui Dan Manu și consilierilor social democrați, care votează la ordin… Mai exact, Bulf se bate cu pumnii în piept că face opoziție, dar când vine vorba de vot, în 99% din cazuri votează cot la cot cu PSD. Ce mai opoziție…

La Consiliul Local Pitești, avem doi consilieri care nu fac altceva decât să fie prezenți în sală… ca să dea la număr, nu de alta. Fără inițiative, fără luări de cuvânt, fără… nimic. Discutăm deja de o prezență aproape fictivă. Și asta în condițiile în care, acum doi ani, pmpiștii piteșteni se puteau mândri cu un om cu inițiativă, care știa oricând ce vorbește sau ce votează. Atunci am fi putut spune că se încearcfă o opoziție. Nu a fost să fie! Liderii organizației argeșene au decis să îi impună anumite lucruri cu care nu a fost de acord, astfel a decis să plece. Pierderea PMP, câștigul altui partid.

Fuziunea cu un alt partid, singura soluție?

La nivel național, după plecarea lui traian Băsescu, ștafeta a fost preluată de Eugen Tomac. Din prima, imaginea partidului a fost pierdută, dat fiind faptul că majoritatea voturilor au fost aduse de imaginea fostului președinte. Carismatic, curajos, cu o vastă experiență politică, Băsescu a încercat să formeze câțiva oameni pentru a-i duce mai departe moștenirea.

Degeaba… Tomac nu este văzut cu ochi buni de majoritatea românilor pentru că a venit de peste Prut, fostul jurnalist Robert Turcescu a pierdut capitalul de imagine când a recunoscut că a fost ofițer sub acoperire, iar lista este mult prea lungă pentru a explica de ce PMP a intrat în moarte clinică.

Pe de altă parte, existența PMP nu mai este necesară. Vorbim de două partide de opoziție: popularii și liberalii. PNL are o istorie, deși a fost stirbită în ultima perioadă de diverse scandaluri și fuziuni. Dar, electoratul de dreapta, dacă iese la vot, va pune ștampila pe PNL. În al doilea rând, pmpiștii nu vor strânge niciodată mai multe voturi decât liberalii, având mereu sub 10%. Astfel, singura soluție pentru a nu dispărea de pe piața politică este de a fuziona cu PNL. Bineînțeles, asta dacă nu vor să înfrunte un dezastru care îi va catapulta direct în anonimatul politic.

Dacă nu se vor găsi soluții, PMP va ajunge exact ca alte partide despre care nimeni nu mai vorbește și își vor aduce aminte doar nostalgicii. Mai precis, exact ca în cazul PNȚ sau PRM…

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.