PNL Argeș, acuzații grave: Fără transparență la Bascov!

0

Primarul Gheorghe Stancu și o majoritate de moment, formată în jurul PSD, refuză să susțină proiectul pentru transparentizarea administrației locale. Ce vrea să ascundă Gheorghe Stancu opiniei publice dacā respinge acest proiect?

„Astăzi am depus la primărie proiectul de hotărâre “Transparentizarea administrației publice locale din comuna Bascov și stabilirea unor măsuri privind liberul acces al cetățenilor la informații de interes public, în sistem online” care vine în completarea Hotărârii CL nr. 62/14.06.2018. Proiectul este semnat și susținut de colegii mei liberali, Constantin Toma, Gheorghe Nedelea, Dorin Vlasceanu, Liviu Popescu și de colegii din USR, Tudor Daniel și Ionut Ivănescu cărora le mulțumesc pentru sprijin.

Niciunul dintre ceilalți consilieri, mânați de Gheorghe Stancu, nu au sprijinit/semnat acest proiect cu toate că mi-am arătat întreaga deschidere pentru a le prezenta pe larg ideile pe care le susțin, în așa fel încât să asigurăm transparența în primărie și să deschidem către public activitatea administrației locale, cu costuri minime.

Am pornit de la ideea că localitatea Bascov nu deține în acest moment o platformă activă în cadrul căreia cetățenii să se informeze asupra situației privind ocuparea funcțiilor publice și/sau contractuale, a contractelor și protocoalelor, a plăților, a bugetului, a achizițiilor și investițiilor și a structurii de personal.

Din nefericire, acești oameni nu au înțeles că liberul acces la informațiile de interes public este garantat prin lege oricărui cetățean al acestei țări.

Tocmai din acest motiv dar și pentru a afla opinia bascovenilor despre necesitatea eliminării opacității administrației, îi invit în curând să își spună părerea într-un sondaj, sā citeascā proiectul si să susțină acest demers al Transparentizării administrației publice locale” a declarat Cătălin Andrei, consilier local în CLl Bascov și vicepreședinte al PNL Argeș.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata