PNL Argeș: „PSD MINTE CU NERUȘINARE, ÎNSĂ MINCIUNA ARE PICIOARE SCURTE!”

„Situat în afara decenței și responsabilității, PSD lansează un comunicat de presă pe cât de mincinos, pe atât de stupid, intitulat: ”Un an de guvernare PNL, un an ratat pentru România”. Serios? Așa evaluează PSD performanțele guvernului PNL? Nu le mai reamintim urmașilor comuniștilor că, atunci când s-au cocoțat la putere, n-au făcut decât să mutileze legile justiției, încercând să-l salveze pe Liviu Dragnea de pușcărie. (Oricum, Dragnea tot acolo a ajuns.)

Nu le mai reamintim nici de 10 august 2018, când românii au fost călcați în picioare pe străzile Bucureștiului. Le reamintim, în schimb, că PNL, ajuns la guvernare, a semnat contractul pentru secţiunea 5 a tronsonului de autostradă Sibiu-Piteşti, finanțat din fonduri europene nerambursabile, la data de 11 mai, la Piteşti.

Le reamintim că au fost începute lucrările pe primele două tronsoane ale drumului expres Craiova-Pitești. Le reamintim acestor PSD-iști mincinoști și uituci că, în doar cinci luni, guvernul PNL a alocat pentru investiții cea mai mare sumă din ultimul deceniu: 13,1 miliarde de lei.  Le reamintim că guvernul Ludovic Orban a elaborat ”Planul Național de Investiții și Relansare Economică”, document care prevede, la nivel național, construirea a peste 3.400 de kilometri de autostrăzi și drumuri expres, 3 spitale regionale, 25 de spitale județene, peste 100 de spitale orășenești, peste 1.000 de unități medicale în mediul rural, sute de grădinițe, școli, campusuri și cămine universitare.  Le mai spunem acestor PSD-iști că programul sus-menționat este în valoare de peste 100 de miliarde de euro și urmează să fie finanțat atât de la bugetul de stat, cât și din fonduri europene.Le mai reamintim că a fost semnat contractul pentru reabilitarea Gării Regale de la Curtea de Argeș. Le reamintim că s-a înființat Muzeul Național Brătianu, vizitat de pasionați de istorie din toate județele României.

Ar mai fi de spus că pentru mărirea pensiilor cu 40%, PSD n-a precizat niciodată sursa de finanțare, dar nici cu împrumuturile nu este de acord. Adică, ei vor să se mărească pensiile, dar să nu se facă împrumuturi, fiind incapabili, totodată, să identifice sursa bugetară pentru acordarea acestor măriri. Această poziție a lor este una evident populistă și superficială. De asemenea, PSD uită să spună că unele împrumuturi au fost contractate chiar de guvernele lor, pentru cheltuieli aberante, nesustenabile. Iar acum, le pun, necinstit, în cârca PNL. Putem să mai adăugăm că atacurile la adresa guvernului Orban privind gestionarea pandemiei sunt cu totul nefondate. Cheltuielile suplimentare pentru limitarea și stoparea pandemiei au fost făcute în toate țările afectate, iar România se înscrie în acest grafic. A trebuit să protejăm populația, în vreme ce ei au incitat cetățenii să nu poarte mască, să nu se protejeze și au atacat la Curtea Constituțională, în Parlament și prin Avocatul Poporului, toate măsurile pe care noi am fost nevoiți să le luăm în perioada pamedemiei. Putem să le scriem o carte întreagă acestor PSD-iști mincinoși și uituci cu realizările PNL. Pentru detalii suplimentare, pot să ne contacteze să le oferim consultanță.”  

Adrian Miuțescu, președinte PNL Argeș:

Le oferim celor interesați o anexă cu realizările PNL spre consultare”transmite PNL Argeș.

ANEXĂ


            România s-a confruntat și se confruntă cu o provocare majoră: criza provocată de pandemia Covid-19, care a afectat mai multe sectoare din economie. Trecem prin această dublă criză alături de întreaga lume și efectele acesteia nu au putut fi evitate. Gradul de afectare diferă de la o economie la alta, diferența făcând-o măsurile guvernamentale. De exemplu, comparativ, cea mai puternică economie a Europei, Germania, a înregistrat o scădere economică istorică de 10 procente în trimestrul II și o valoare a PIB-ului mai mică cu 10,1%.

            Ne-am pregătit pentru această perioadă, am luat măsuri rapide de susținere a companiilor și a mediului de afaceri și am anticipat efectele firești în această perioadă extrem de dificilă, dar mult mai puțin grave față de previziunile sumbre ale specialiștilor de strânsură ai PSD, cei care au lăsat România cu grave dezechilibre financiare.

            Guvernul a gestionat economia României având în vedere salvarea și protejarea locurilor de muncă și cu politici fiscale pe termen mediu și lung care își dovedesc eficiența.

            Guvernul #PNL și-a asumat protejarea fiecărui loc de muncă afectat de criză, astfel măsura şomajului tehnic, cea mai importantă măsură de sprijin din această perioadă, a venit în întâmpinarea nevoilor a peste 1,3 milioane de persoane – în valoare de 4,3 miliarde de lei. Am asigurat acces la credite pentru investiții și capital de lucru pentru microîntreprinderi și IMM-uri cu garanții de stat și dobândă zero prin programul IMM Invest. Am ajutat românii cu credite prin amânarea ratelor bancare pentru o perioadă de până la 9 luni (300.000 de credite amânate), iar măsurile de sprijin nu se opresc aici.

            Acordăm sprijin în cuantum de 41,5% din salariul brut al angajatului (maxim 41,5% din câștigul salarial mediu brut pe țară) beneficiarilor indemnizației de șomaj tehnic care își reiau activitatea după suspendarea temporară a contractelor de muncă pe perioada de criză; prevenim concedierile după perioada de criză prin susținerea continuării măsurii privind acordarea indemnizației de șomaj tehnic pentru angajatorii și profesioniștii care prestează în domenii care sunt închise în continuare. În plus, oferim granturi pentru întreprinderi – program de granturi de repornire a activității companiilor afectate de criză în valoare de 1 mld. Euro; sprijinim reluarea activității pentru IMM-urile afectate de COVID-19 și spijinim cele mai afectate industrii.

            Conform INS, Produsul Intern Brut al României a scăzut în trimestrul 2, dar sunt ramuri economice care au înregistrat contribuții pozitive: construcţiile (+0,5%), cu o pondere de 3,7% la formarea PIB şi volum de activitate majorat cu 15,5%; informaţiile şi comunicaţiile (+0,7%), cu o pondere de 7,2% la formarea PIB şi cu volum de activitate majorat cu 12,1%.

            În același timp, câştigul salarial mediu nominal net a crescut cu 8,1% faţă de iulie 2019. Iar salariul mediu net a crescut în iulie cu 74 de lei (2,2%) faţă de iunie, la 3.372 lei.

            Traversăm o perioadă cu o presiune semnificativă asupra cursului. BNR a reușit să mențină stabilitatea cursului de schimb, iar preocuparea noastră a fost să asigurăm echilibrele macroeconomice. Deprecierea a fost de 0,1 %, sub un ban. De la începutul anului, deprecierea leului față de euro este de 1,6 %. Comparativ cu celelalte monede regionale, forintul a înregistrat o depreciere de 8,8 % de la începutul anului, iar zlotul de 4,5..

            Merită precizat că azi, ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a prezentat, la Iaşi, un document discutat într-o şedinţă de Guvern din toamna anului 2019, în care ministrul Finanţelor de la momentul respectiv Eugen Teodorovici prezenta riscurile majorării pensiilor cu 40 la sută. Teodorovici a cerut ”să se evite angajarea de cheltuieli suplimentare” dar şi ”reanalizarea calendarului” de implementare a Legii pensiilor.  Deci pesediștii nu credeau nici ei că pot mări pensiile cu 40%, dar acum au tupeul să îi mintă pe români că bugetul își permite această majorare. Normal, acum nu mai sunt ei la putere!

            Guvernul PNL a făcut eforturi extrem de mari pentru a găsi resurse să crească veniturile unor categorii importante, să crească punctul de pensie, să găsească resurse pentru a susține creșterea alocațiilor pentru copii, pentru administrațiile locale pentru a putea face față în lupta cu pandemia.

            Totodată, așa cum a promis, Guvernul PNL a majorat pensiile în mod real, iar banii au intrat în buzunarele românilor începând cu această lună. România este singura țară din Uniunea Europeană în care pensiile cresc în această perioadă extrem de dificilă.

            Pensionarii primesc pensii majorate cu 14% (pe 14 septembrie), inclusiv pensiile sociale, care cresc de la 704 la 800 de lei. Ca valoare absolută este cea mai mare creștere din istoria majorării punctului de pensie, respectiv de la 1.265 lei la 1.442 lei  (177 de lei). Și nu doar pensiile s-au majorat, ci și alocațiile.

            Copiii primesc alocații cu 20% mai mari, respectiv cei cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani vor primi 185 de lei, iar cei de până la 2 ani și cei de până la 18 ani cu dizabilități vor primi 369 de lei. Alte patru creșteri, cu câte 20 de procente, sunt prevăzute în 2021 și 2022.

            Ținând cont de contextul economic, Guvernul Orban majorează alocațiile și pensiile cu procentul maxim posibil pentru bugetul actual, puternic afectat de pandemie și criza economică generată de aceasta. Am refuzat să expunem România unui risc economic generat de majorări nesustenabile pentru putea plăti aceste creșteri lună de lună și în anii următori.

            Obiectivul Guvernului este să construim o societate bazată pe investiții masive. Toate măsurile adoptate de guvernul nostru au fost în sprijinul dezvoltării economice, în sprijinul companiilor, în sprijinul angajaților companiilor, în sprijinul românilor. Acestea sunt principalele obiective ale Planului de relansare economică.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.