PNL Pitești încurajează transportul ecologic! Din 40 autobuze electrice, 38 au fost deja aduse!

0

Consilierii locali ai Partidului Național Liberal Pitești au aprobat în ședința ordinară din data de 27.10.2022 modificarea şi completarea HCL nr.260/30.06.2022 privind avizarea Studiului de oportunitate privind delegarea serviciului public de transport local de călători pe aria unităților administrativ-teritoriale membre ale Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Pitești, a Contractului de delegare a gestiunii serviciului public de transport local de călători pe raza UAT-urilor membre ale Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Pitești, precum și acordarea unor mandate speciale.

Astfel a fost modificată lista de investiții inclusiv cu 7 mii lei pentru extinderea sistemului de supraveghere video, ca urmare a măririi parcului de autobuze.

Colegul nostru, Sorin Apostoliceanu, împreună cu echipa de la serviciul de proiecte pe fonduri europene din Primăria Pitești și cu primarul în funcție în legislatura 2016-2020 au pus bazele proiectului “ACHIZIȚIE DE MIJLOACE DE TRANSPORT PUBLIC AUTOBUZE ELECTRICE – 131.949.800 lei din care fonduri nerambursabile 110.690.804,00 lei (POR 2014-2020)”.

Prin acest proiect parcul de autobuze se va mări prin achiziționarea a :

  • 40 de autobuze electrice cu lungimea de 12 m, echipate cu instalații, softuri și echipamente aferente sistemelor de bilete integrate pentru călători („e-bilete” sau „e-ticketing”) și ale sistemelor de management al traficului, precum și a altor sisteme de transport inteligente (STI).
  • 11 stații pentru încărcare rapidă și 40 stații încărcare lentă.

Până la momentul actual au fost livrate 38 de autobuze, 40 de stații de încărcare lenta și 10 stații de încărcare rapida. Contractul de finanțare a fost semnat la data de 02.09.2019 și apoi licitația și achiziția efectivă au fost realizate de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata