Pod din Argeș distrus de inundații – reabilitat din temelii! A fost semnat contractul!

0

A fost semnat contractul de proiectare (P.A.C + P.T.E) pentru Podul de la Poiana Lacului de pe DN67B, km 75+800. De asemenea, s-a constituit garanția de bună execuție și se așteaptă emiterea ordinului de începere pentru această fază. De la emiterea ordinului de începere, proiectarea trebuie să dureze maximum două luni, după care se va cere finanțarea lucrării și se va scoate la licitație execuția.

Podul, care se află în administrarea CNAIR, a fost distrus de inundațiile din 2014 și circulația se desfășoară pe un pod improvizat.

CITEȘTE ȘI: PITEȘTI: ZECI DE GARAJE DEMOLATE! ANUNȚUL PRIMARULUI GENTEA!

„Nu pot decât să le mulțumesc pentru susținerea demersului nostru colegilor parlamentari și, cu precădere, oficialilor de la Ministerul Transporturilor. Știu foarte bine situația de la Poiana Lacului, era imperios necesară această investiție. Este în principal meritul lui Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, care s-a dovedit, încă o dată, deschis la solicitările noastre. De altfel, de când Sorin Grindeanu este ministru, putem spune că avem parte de cele mai ample investiții în infrastructura pe drumuri naționale în județul Argeș, lucru care nu poate decât să ne bucure.

Cu atât mai mult cu cât aceste investiții vin în completarea eforturilor pe care Consiliul Județean Argeș le depune pentru a moderniza drumurile județene și, prin sprijinirea primăriilor, pentru modernizarea drumurilor comunale. Am spus de la început că infrastructura rutieră reprezintă o prioritate a mandatului acestei conduceri a Consiliului Județean și mă bucur că putem aveam, în sfârșit,  parteneri și la ministerul Transporturilor pentru investițiile în drumurile naționale pe care CNAIR le are în administrare”, a precizat președintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă.

Semnarea contractului de proiectare pentru podul de la Poiana Lacului a fost posibilă acum pentru că, după lungi procese, s-a reușit, la finalul anului trecut, rezilierea, ca urmare a unei decizii definitive a instanței, a fostului contract în care firma câștigătoare nu și-a respectat angajamentele.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata