Podul prăbuşit la Curtea de Argeş poate provoca inundaţii

Ploile torenţiale din ultimele zile aproape că au provocat o tragedie la Curtea de Argeş. Un pod dezafectat, care făcea legătura între cartierul Confecţii şi Târgul Săptămânal s-a prăbuşit sâmbătă seara. Conform informaţiilor oferite de Administraţia Bazinală de Apă Argeş-Vedea, precipitaţiile au ajuns la o cantitate de 129,8 l/mp la Stația Meteorologică Curtea de Argeş.
ABA a cerut reprezentanţilor CFR să degajeze urgent albia râului
Din cauza precipitaţiilor s-a creat o viitură pe râul Argeş, în aval de lacul de acumulare Curtea de Argeş, care a dus la afectarea totală a podului situat la kilometrul 287,8 din cadrul liniei CFR spre rezervele statului. O parte din pod s-a prăbușit pe malul şi în albia râului Argeş, linia CFR fiind însă una dezafectată astfel că nu a fost pusă în pericol circulația trenurilor. În vederea evitării creării unui blocaj în albie ce poate afecta zonele riverane la viitoarele viituri, Administrația Bazinală de Apă Argeş –Vedea a cerut reprezentanților CFR să degajeze urgent albia râului Argeș și să ia toate măsurile necesare pentru punerea în siguranță a obiectivului din administrare.
16 metri de pod se află în canal
Reprezentanţii CFR sunt însă de altă părere, ei argumentând că linia ferată aparţine de fapt unei societăţi private, ARPO, care este însă în lichidare de câţiva ani. „Era un pod care aproviziona societatea ARPO, dar era dezafectată de peste 10 ani, dar, totodată, fiind proprietate privată, ei ar trebui să se ocupe“, ne-a spus şeful de staţie de la Curtea de Argeş. Pe de altă parte, Valentin Ionescu, inspector Protecţie Civilă în cadrul primăriei, ne-a spus că pilonul căzut nu obturează apa, deci nu prezintă niciun pericol. „Am făcut o adresă la prefectură, pentru că este nevoie de specialişti în construcţii pentru îndepărtarea pilonului respectiv din bazinul râului Argeş“, ne-a spus inspectorul. În acest moment, aproximativ 16 m de pod se află atât pe mal, cât şi în bazinul Argeşului, care aşteaptă ca autorităţile să intervină. „Se va forma o comisie din care vor face parte reprezentanţi ISU, un inginer constructor şi vor face o primă evaluare a pagubelor. Debitul apei nu este foarte mare, aşa că pilonul din apă nu reprezintă deocamdată un pericol“, ne-a spus Cătălin Cîrstea, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Argeş.
Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.