Poliția și Antidrogul – acțiune la festivalul de motoare de la Mioveni! Află motivul!

În ziua de 25 iunie a.c., polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, au fost prezenți în cadrul Festivalului ROCK/N RIDE, de la Mioveni, unde au desfășurat activități de informare și conștientizare.

Și pentru că 26 Iunie este Ziua Internațională Împotriva Consumului și Traficului Ilicit de Droguri, Inspectoratul de Poliție Județean Argeș a fost principalul partener al Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Argeș în eforturile întreprinse privind informarea și conștientizarea  efectelor consumului de substanțe psihoactive asupra sănătății fizice și psihice  și a riscurilor consumului de substanțe interzise.

Citește și: TRAGEDIE! TÂNĂR DE 26 ANI – MORT ÎN BAZINUL DIN TRIVALE!

Astfel, participanții la festival au fost invitați să participe la un experiment care a presupus derularea de activități precum parcurgerea unui traseu cu obstacole, purtând ochelari special concepuţi pentru a induce efectele consumului de alcool, respectiv de droguri ilegale.

Experimentul a urmărit conștientizarea acestora cu privire la modul în care consumul de droguri le afectează echilibrul, viteza de reacție, capacitatea de coordonare a mişcărilor, de a se orienta în spațiu și de a de aprecia distanțele și vitezele.

În cadrul activității s-au purtat și discuții cu tinerii despre riscurile asociate consumului de substanțe psihoactive, dar și consecințele sale: adoptarea unor comportamente distructive, alterarea relațiilor cu familia, prietenii, efecte nocive asupra sănătății, fiind transmise recomandări

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.