Polițist condamnat la ani grei de închisoare! Șpagă de un milion de euro!

Un ofiţer de poliţie judciară din cadrul IGPR a fost condamnat recent la cinci ani şi și jumătate, aacesta fiind acuzat că a primit mită de un milion o sută de mii de euro de la un om de afaceri. Ofițerul i-a promis afaceristului, în schimbul sumei uriașe de bani, că intervine pe lângă procurori, clasându-I un dosar de înșelăciune.

Un alt complice, omul prin care ținea legătura cu omul de afacri, a fost și el condamnat la patru ani de închisoare cu executare. M.A.F a fost condamnat de Tribunalul București la 4 ani şi 5 luni de închisoare pentru luare de mită, 3 ani pentru trafic de influenţă şi 1 an şi 3 luni pentru permiterea accesului unei persoane neautorizate la informaţii care nu sunt destinate publicităţii. Pedepsele au fost contopite şi a fost adăugat un spor, rezultând o condamnare de 5 ani şi 10 luni închisoare. De asemenea, i-a fost impusă interdicţia de a lucra ca poliţist pe o perioadă de cinci ani după eliberarea din penitenciar.

Poliţistul a susținut că va împărți banii cu procurorul de caz şi cu procurorul şef de secţie de la Parchetul General. „Banii respectivi ar fi fost pretinşi prin intermediul celeilalte persoane, în schimbul promisiunii că: ar urma să facă cercetări într-un anume sens, astfel încât probele strânse să conducă la desfiinţarea concluziilor expertizei deja făcute în cauză şi în cele din urmă la o soluţie de clasare; ar urma să intervină la procurorul de caz şi la procurorul ierarhic superior (asupra cărora a lăsat să se înţeleagă că ar avea influenţă), astfel încât să se dispună soluţia clasării, iar eventualele plângeri faţă de clasare să fie respinse.”, precizează DNA.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.