Polițiști piteșteni – condamnați la închisoare! Zeci de șoferi păcăliți!

Doi foști polițiști de la Secția 2 din Pitești au fost recent condamnați la închisoare cu suspendare după ce au păcălit mai mulați șoferi că au depășit limita legală de viteză și cereau bani pentru a nu le suspenda permisele, asta deși autospecialele nu aveau în dotare aparate radar. De asemenea, cei doi foști oameni ai legii sunt obligați să presteze o sută de zile muncă în folosul comunității la Agenția pentru Protecția Mediului Argeș sau în cadrul Casei de Pensii Pitești.

Prinși în offside de un șofer sancționat

Cei doi subofițeri, au oprit în cursul lunii ianuare, un șofer pe platoul din Găvana și i-au spus că a depășit limita de viteză cu mai mult de 50 km/h și i-au cerut 300 lei pentru a nu-i suspenda permisul. Bărbatul le-a dat banii, dar la scurt timp a aflat că autospecialele pe care le conduceau cei doi polițiști nu erau dotate cu aparate radar.

Astfel, a făcut denunț la Direcția Generală Anticorupție, iar judiciariștii au organizat un flagrant. Cei doi foști polițiști piteșteni au oprit în trafic două șoferițe, care erau ofițeri sub acoperire, cu același pretext și le-a cerut 1.800 lei pentru a nu le suspenda permisul. Subofițerii au fost arestați preventiv, iar ulterior au fost plasați în arest la domiciliu. Imediat după luarea măsurilor preventive, unul dintre ei a ieșit la pensie, iar celălalt a demisionat.

La două săptămâni după flagrant, dosarul a ajuns pe masa judecătorilor argeșeni, iar recent, cei doi au fost condamnați la trei ani de închisoare cu suspendare și au fost obligați să presteze câte o sută de zile de muncă în folosul comunității în cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Argeș sau la Casa de Pensii Argeș. De asemenea,  pe durata termenului de supraveghere cei doi au obligaţia de a frecventa unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate. Decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.