Polițiștii argeșeni, în mai multe licee din Pitești! Află motivul!

0

Polițiștii argeșeni, în mai multe licee din Pitești! Află motivul!

În ziua de 15 noiembrie a.c., polițiștii Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității Argeș au desfășurat mai multe activități preventive cu elevii, în colaborare cu reprezentanții D.G.A.S.P.C. Argeș, la Liceul Dacia și la Colegiul Național Alexandru Odobescu din Pitești.

CITEȘTE ȘI: „DUMNEZEU SĂ TE IERTE, DARIA! IARTĂ-NE!” STRIGĂT DE DURERE DUPĂ MOARTEA CUTREMURĂTOARE A UNEI ADOLESCENTE DE 17 ANI!

Activitățile informativ-preventive din licee au vizat prevenirea consumului de substanțe ce creează dependență, în special a celor cu efect psihoactiv. Lecțiile educative cu liceeni s-au subscris Campaniei locale ContrAdicția Tinerilor și au avut drept beneficiari peste 300 de elevi și 18 cadre didactice.

• Polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară Argeș au desfășurat activități informativ-preventive, la Colegiul Economic Maria Teiuleanu din Pitești.

În cadrul activităților au fost prezentate aspecte privind prevenirea și combaterea delincvenței juvenile, a victimizării în rândul minorilor, dar și privind răspunderea contravențională și penală a minorilor și majorilor.
Totodată, au fost prezentate riscurile consumului substanțelor care creează dependență, în special a celor cu efect psihoactiv, fiind prezentate aspecte specifice Legii 143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri. La activități au participat 50 elevi și două cadre didactice.

Cu aceeași ocazie, polițiștii Biroului Siguranță Școlară au acționat în incinta unității școlare, pentru creșterea siguranței elevilor și a cadrelor didactice în spațiile școlare și adiacente acestora, pe linia prevenirii și combaterii faptelor antisociale, conform Legii 61/1991 privind normele de conviețuire socială, precum și a respectării prevederilor legale privind consumul și comercializarea produselor din tutun, fapte ce constituie contravenții prevăzute de Legea nr. 349/2002.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata