Polițiștii argeșeni, în mijlocul preșcolarilor și elevilor!

0

Polițiștii argeșeni, în mijlocul preșcolarilor și elevilor! În ziua de 28 martie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară au desfășurat activități cu caracter informativ-preventiv, la Școala Gimnazială „Negru Vodă” din Pitești și Școala Gimnazială nr. 1 Pietroșani, în cadrul Campaniei Law is Cool.

În cadrul activităților, au fost prezentate aspecte privind răspunderea contravențională și penală a minorilor, precum și în domeniul prevenirii criminalității pe linia traficului de persoane și a consumului de substanțe psihoactive.
Totodată, au fost prezentate aspecte privind diferitele ramuri ale activității polițiștilor drepturi și obligații specifice acestei meserii, precum și condițiile pe care trebuie să le îndeplinească pentru admiterea în instituțiile de învățământ ale Ministerului Afacerilor Interne.
La activități au participat 50 de elevi și 5 cadre didactice.

  • În ziua de 28 martie a.c., poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, precum și polițiștii Serviciului Rutier Argeș, au desfășurat o activitate preventivă, pe stadionul din Mioveni, cu preșcolarii Grădiniței ,,TIC PITIC” din Mioveni.
    Polițiștii au jucat meciul siguranței rutiere cu cei mici și le-au explicat ce reguli de circulaţie trebuie să respecte pe drumul către casă, şcoală sau locul de joacă, inclusiv semnificaţia semnelor de circulaţie.
    Respectarea regulilor de circulație reprezinta o prioritate în ceea ce privește educația celor mici.
    La activitate au fost prezenți peste 250 de copii și cadre didactice.
  • În cadrul programului Școala Altfel, polițiștii Secției de Poliție Rurală Rucăr au desfășurat activități de informare și educare a preșcolarilor din cadrul Grădiniței Lăicăi, din localitatea Cetățeni.
    Polițiștii le-au prezentat copiilor autospeciala și mijloacele și tehnica din dotare, dar le-au transmis și sfaturi utile în ceea ce privește siguranța lor.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata