Polițiștii argeșeni- în școlile din județ! Află motivul!

0

Polițiștii argeșeni- în școlile din județ! Află motivul!

În ziua de 14 noiembrie a.c., polițiștii Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității Argeș au desfășurat mai multe activități preventive, la Școala Gimnazială Dumitru Rădulescu din Oarja și liceul Ion Barbu din Pitești. Două dintre activități, la școala gimnazială, au fost desfășurate în cadrul Programului național pentru prevenirea victimizării minorilor și Proiectului Eroii Internetului, având ca beneficiari 92 de elevi și 8 cadre didactice.

CITEȘTE ȘI: DEZVĂLUIRI! STAȚIILE DE AUTOBUZ – ÎN CONTRACT SF, ÎN REALITATE SĂRĂCIE!

Activitățile informativ-preventive din liceu s-au desfășurat cu sprijinul reprezentanților D.G.A.S.P.C., și au vizat prevenirea consumului de substanțe ce creează dependență, în special a celor cu efect psihoactiv și prevenirea violenței domestice. La activități au participat 53 de elevi și trei cadre didactice.

Polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară Argeș au desfășurat activități informativ-preventive, la Liceul Ion Barbu din Pitești. În cadrul activităților au fost prezentate aspecte privind prevenirea și combaterea delincvenței juvenile, a victimizării în rândul minorilor, dar și privind răspunderea contravențională și penală a minorilor și majorilor.

Totodată, au fost prezentate riscurile consumului substanțelor care creează depăendență, în special a celor cu efect psihoactiv, fiind prezentate aspecte specifice Legii 143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri.

La activități au participat 48 elevi și 3 cadre didactice.

Cu aceeași ocazie, polițiștii Biroului Siguranță Școlară au acționat în incinta unității școlare, pentru creșterea siguranței elevilor și a cadrelor didactice în spațiile școlare și adiacente acestora, pe linia prevenirii și combaterii faptelor antisociale, conform Legii 61/1991 privind normele de conviețuire socială, precum și a respectării prevederilor legale privind consumul și comercializarea produselor din tutun, fapte ce constituie contravenții prevăzute de Legea nr. 349/2002.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata