Polițiștii argeșeni, în școlile și grădinițele din Pitești! Surprize pentru elevi!

0

Polițiștii argeșeni, în școlile și grădinițele din Pitești! Surprize pentru elevi! În ziua de 25 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară Argeș au desfășurat activități cu informativ-preventive, la Școala Gimnazială Ștefan cel Mare. Activitățile s-au desfășurat în cadrul campaniei „Law iS COOL”, precum și al proiectului „Ia atitudine, Spune stop violenței!”, fiind prezentate aspecte privind prevenirea și combaterea delincvenței juvenile, a victimizării în rândul minorilor, precum și privind răspunderea contravențională și penală a minorilor.

CITEȘTE ȘI: ȘOCANT! ELEVI DE CLASA A II-A, ÎNJURAȚI ȘI BĂTUȚI DE ÎNVĂȚĂTOARE, ÎN TIMPUL ORELOR! CHINURILE LA CARE AU FOST SUPUȘI!

Totodată, discuțiile au avut ca temă și riscurile consumului substanțelor cu efect psihoactiv. De asemenea, au fost desfășurate activițăți informativ-preventive la Grădinița cu Program Prelungit „Floare de Colț”, în cadrul cărora au fost prezentate reguli privind circulația pietonilor, reguli de deplasare cu bicicleta în locurile special amenajate și metode privind gestionarea conflictelor în mediul școlar. La activități au participat 105 elevi și 5 cadre didactice.

Astăzi, 26 aprilie a.c., polițiștii argeșeni au desfășurat activități educativ-preventive, la Școala gimnazială ,,Mircea cel Bătrân” din Pitești. Activitățile au avut drept scop prezentarea specificului activității polițiștilor, al uniformei și modului de acțiune al mai multor structuri. Totodată, au fost prezentate regulile de circulație și de comportament, astfel încât ele să fie înțelese și însușite de cei mici din perspectiva utilității lor pentru cei care le respectă.

Activitățile au fost desfășurate de polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenirea Criminalității, ai Serviciului Rutier Argeș, care au adus și autospeciala și materialele de siguranță rutieră, precum și o echipă canină din cadrul Serviciului Criminalistic Argeș, cu câinele de urmă Luna. Beneficiari ai activității au fost peste 80 de elevi și 4 cadre didactice.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata