Polițiștii argeșeni-prezenți în taberele din județ!

0

Această săptămână a continuat, tot cu bucuria vacanței. Taberele de copii au fost vizitate de polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiza și Prevenirea Criminalității Argeș, cu scopul de a transmite recomandări pentru o VACANȚĂ ÎN SIGURANȚĂ.

În ziua de 19 iulie a.c., 50 de minori, din București, aflați în Tabăra Meșterul Olar din Coșești, au aflat cum să se ferească de hoți și cum să nu devină infractori. Scopul activității l-a reprezentat creşterea gradului de informare a copiilor privind riscurile și vulnerabilitățile în mediul online, precum și transmiterea de recomandări pentru prevenirea victimizării minorilor pe linia siguranței rutiere, a protejării bunurilor personale și evitarea comportamentelor de risc.

Totodată, polițiștii le-au oferit informații despre riscurile la care se expun consumatorii de substanțe interzise, dar și recunoașterea semnelor consumului de droguri la persoanele vulnerabile, făcându-le recomandări privind modalități sănătoase de petrecere a timpului liber.

Activitățile au continuat și în ziua de 21 iulie a.c., polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiza și Prevenirea Criminalității Argeș, împreună cu jandarmi argeșeni, petrecând timp cu 40 de copii, din județul Constanța, aflați în tabără pe raza localității Bughea de Sus, cu scopul unei VACANȚE ÎN SIGURANȚĂ.

Activitățile s-au desfășurat sub forma unui dialog, cu specificul conștientizării efectelor negative ale consumului de substanțe psihoactive, precum și urmările legale ale traficului și consumului de droguri.

În cadrul activităților, s-au purtat discuții cu copiii și pe tema siguranței online, în cadrul proiectului „RO CYBEREX – Perfecționare, cooperare și prevenire în lupta împotriva criminalității informaticeˮ.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata