Ponta le vinde argeşenilor gogoşi calde:„ Mutarea Finanţelor la Prahova a fost negociată cu Banca Mondială de guvernul trecut”

De sărbători,premierul Victor Ponta nu vine la argeşeni cu covrigi şi mere roşii,ci cu gogoşi calde.Care, fie vorba între noi,nu ţin de foame şi nici de frig. Am pierdut Inspectoratul de Stat în Construcţii Finanţelor, OPC-ul, apoi Finanţele… Toate în favoarea Prahovei.Un fleac, spune premierul, care aruncă pisica moartă în curtea vecinului.„ Argeşul a pierdut doar partea de ANAF, care a fost într-un proiect cu Banca Mondială, negociat de guvernul trecut şi noi l-am pus în aplicare. Am discutat cu oamenii de afaceri, o să facem o analiză să vedem care lucru a mers bine, care prost şi o să reaşezăm regiunile, împreună cu ministrul de Finanţe, să vedem ceea ce e de ajustat”, precizează Ponta.
Recunoaşte eşecul primei etape a regionalizării
Cum a arătat proiectul iniţial al regionalizării, în care vicepremierul Dragnea a transformat Piteştiul în paşalâc? Răspunsul corect: „Varză călită”.„ E clar că proiectul de regionalizare nu va merge în viteza prevăzută iniţial,ceea ce poate fi şi un lucru rău, dar şi un lucru bun.Înseamnă că ne gândim mai mult, mai măsurăm de 10 ori înainte de a tăia o dată. De aceea am pornit cu descentralizarea, vreau să vedem cum funcţionează.De fiecare dată când faci o reformă, sunt lucruri care ies bine şi lucruri care nu ies bine. Să nimereşti chiar din prima, să meargă totul perfect… Cel puţin în administraţie, din păcate, nu se întâmplă aşa.”.
Speranţe deşarte
La finalul discursului pe marginea regionalizării, Ponta mai aruncă o dată cu praf în ochii argeşenilor. Ne dă speranţe că Argeşul va avea câştig de cauză  în runda a doua:„Cu siguranţă Argeşul va recâştiga instituţii. Oricum regionalizarea nu va reveni în actualitate mai devreme de sfârşitul lui 2014.Atunci o luăm de la capăt cu măsuratul”.


Instituţiile pierdute de Argeş în prima etapă a regionalizării:

Finanţele (Prahova)
OPC (Prahova)
Inspectoratul de Stat în Construcţii (Prahova)
Fosta Gardă Financiară, actualmente Direcţia Antifraudă (Alexandria)


Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.