Poți parca jumătate pe trotuar și jumătate în stradă? Iată ce prevede Codul Rutier actualizat în 2024.

0

Lipsa locurilor de parcare îi face pe șoferii români să își lase mașinile unde găsesc un loc liber. Codul Rutier actualizat în 2024 interzice oprirea sau staționarea în anumite zone sau intervale orare. Aceste zone sunt semnalizate prin indicatoare amplasate vizibil.

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV! S-A AFLAT CINE A BLOCAT LUCRĂRILE LA NOUL STADION DIN PITEȘTI! FIRMA – ABONATĂ LA BANI PUBLICI!

Pentru a evita astfel de restricții, unii conducători își lasă mașinile pe trotuar. Numai că Art. 72 din OUG nr. 195/2022, privind circulația pe drumurile publice, interzice ocuparea trotuarelor cu vehicule imobilizate. Practic, șoferul este obligat să lase un spațiu de cel puțin un metru astfel încât să nu împiedice circulația pietonilor. Prin urmare, poți fi amendat chiar dacă parchezi mașina pe trotuarul din fața casei, pe stradă sau pe ambele zone. Poliția îi poate sancționa pe cei care parchează neregulamentar cu până la 6 puncte de amendă. Legea actuală prevede sancțiuni atât pentru cei care ocupă drumurile publice, cât și pentru cei care blochează trotuarele.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata