Prăbuşirea voleilul feminin piteştean. De pe Coasta de Azur, în prăpastie!

Voleiul feminin piteştean este istorie. Una cu final trist, însă, asta după ce în urmă cu două săptămâni conducerea de la Argeş Volei a anunţat retragerea echipei din competiţia internă, din lispa banilor. Cererea prin care s-a declarat moartea voleiului feminin piteştean a fost trimisă la Federaţie de Bebe Păun, omul care a avut gloanţe pentru a susţine activitatea echipei în prima ligă doar şapte etape. Aşadar, a mai sucombat un sport de tradiţiei în Piteşti, din cauza nepriceperii unora, care au crezut că voleiul înseamnă să vinzi chiuveţe la colţul blocului. Este cazul ultimului cârmaci de la Argeş Volei, Ilie Petre, care a acceptat să predea echipa în urmă cu puţin timp, în momentul în care nu se mai putea face nimic pentru a redresa corabia. Concret, Argeş Volei a decedat, fără a face nici măcar un punct în actualul campionat, iar în plus datoriile acumulate de club se ridică la câteva sute de milioane de lei.
„Sunt dezolat”
Prima reacţie de după anunţul de retragere a echipei din campionat vine de la Sorin Ploscaru, omul care a trăit alături de echipă momentele de glorie: trei locuri trei, în campionatul intern, plus câştigarea Cupei României, la care se adaugă meciurile din cupele europene, care umpleau până la refuz tribuna Sălii Sporturilor Trivale: „Vreau să le mulţumesc fetelor, adică jucătoarelor, care au rezistat fără bani. Vreau să multumesc, totodată, Primăriei Piteşti, care ne-a ajutat cu bani până în vara anului trecut, Clubului Sportiv Universitar, dar mai ales domnului Constatin Stroe, care ne-a ajutat să facem cunoscut voleiul feminin piteştean nu doar în plan naţional, ci şi internaţional. Iar pentru cei care s-au ocupat în ultimul timp de club, le transmit să le fie ruşine. Şi-au bătut joc de volei, chiar în anul în care s-au împlinit 45 de ani de când a apărut acest sport în Piteşti. După ce am jucat atâţia ani în cupele europene, ajungând cu echipa şi pe Coasta de Azur, am căzut direct în prăpastie. Nu ştiu dacă se mai poate face ceva. Asta numai cu implicarea autorităţilor locale. Eu am mai salvat echipa de două ori. Sunt dezamăgit şi de Asociaţia Judeţeană de Volei. Domnul Tomiţă trebuia să se implice la echipă mai demult, nu din vară. Sunt dezolat”.
Jucătoarele n-au mai fost plătite din vară
Argeş Volei s-a rupt în vara anului trecut, când Ilie Petre a ţinut de scaunul de preşedinte la Argeş Volei, motivând în faţa primarului Tudor Pendiuc că el vrea să se plimbe cu echipa în deplasari, că acasă nu are ce face, având soţia bolnavă. Imediat a fost rupt protocolul dintre Argeş Volei şi SCM Piteşti, iar de atunci a început calvarul. Jucătorele nu şi-au mai primit salariile, au dormit şi au mâncat pe unde au putut, iar când a venit vorba despre accidentări fiecare s-a descurcat pe cont propriu. Aşa a fost cazul voleibalistei Eliza Melu, care a suferit o entorsă la gleznă în meciul cu SCM Craiova, iar clubul, în speţă preşedintele Ilie Petre, i-a întors spatele. Intervenţia chirurgicală a costat aproape 100 de milioane de lei, iar în sprijinul jucătoarei a venit doar Primăria Mioveni, care a ajutat-o cu 20 de milioane de lei. Şi jucătoarea bulgăroaică ajunsă la Piteşti în vară a simţit aceeaşi umilinţă. Neplătită de o jumătate de an, n-a avut bani nici măcar să se întoarcă în ţara natală, iar când a vrut să fac pasul a constatat că nu-i mai porneşte maşina. Cine s-o ajute? Dumnezeu cu mila, pentru că domnul Ilie Petre a tratat-o cu acelaşi dispreţ, la fel cum o face cu cu cei cărora le datorează bani pentru cazarea şi masa jucătoarelor.
Mugur Niculescu: „Căruţa s-a rupt la Mircea Drăghici”
Dezastrul de la Argeş Volei nu-l lasă indiferent nici pe Mugur Niculescu, antrenorul care a câştigat cu echipa de volei feminin a Piteştiului o cupă a României, în anul 1998: „ Nu-mi vine să cred în ce situaţie a ajuns voleiul feminin piteştean. Căruţa s-a rupt de Mircea Drăghici, care după ce a devenit parlamantar a pasat echipa la Gheorghe Axinte. Vinovaţii sunt toţi cei care s-au ocupat de club în ultimul timp. Eu nu am înţeles cum de a ajuns echipa pe mâinile lui Ilie Petre. Cine este acest om pentru voleiul piteştean?”

Echipa de volei, palmares:
Locul III în campionat, ediţia 1986-1987 (antrenor Mugur Niculescu)
Locul III în campionat, ediţia 1992-1993 (antrenor Octavian Dimofte)
Locul III în campionat, ediţia 1996-1997 (antrenor Mugur Niculescu)
Câştigarea Cupei României, ediţia 1997-1998 (antrenori Mugur Niculescu şi Constantin Rizon)
Jucătoare de lot naţional, care au activat la Piteşti: Mariana Paraschiv, Corina Malaxia, Felicia Popescu, Dana Marinescu, Elena Butnaru, Claudia Cârstoiu.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.