Prefectul a demarat un proiect pentru elevii argeșeni

Instituţia Prefectului a demarat la sfârșit de an o nouă acțiune ce vizează pregătirea elevilor din clasele terminale ale gimnaziului. Proiectul-pilot se adresează elevilor cu rezultate bune la învăţătură, dar care au posibilităţi materiale reduse şi care vor fi preluaţi în sistem de mentorat de către studenţii voluntari din cele două universităţi din Piteşti.

Prefectul Soare a declarat: Acţiunea va începe din data de 20 ianuarie și îşi propune îmbunătăţirea performanţelor şcolare a 10 elevi din ciclul gimnazial (clasa a VIII- a), în vederea admiterii la liceele pentru care optează şi a 10 elevi de liceu (clasa a X- a), pentru a-i determina să-şi continue studiile la facultăţile pe care le vizează. De asemenea, prin demersul nostru dorim să ne aducem aportul la dezvoltarea unui mecanism de cooperare între mediul universitar şi preuniversitar în ceea ce priveşte motivarea şi implicarea studenţilor în activităţi de mentorat pentru elevi”.

Susţinerea şi îndrumarea elevilor va fi realizată în baza unui program bine stabilit, ce cuprinde o serie de activităţi academice, cum ar fi: pregătirea elevilor pentru examenul de capacitate sau bacalaureat; şedinţe de consiliere vocaţională; vizitarea celor două universităţi; participare la o serie de cursuri în cele două universităţi; participare la Sesiuni Ştiinţifice Studenţeşti; participări la activităţile elevilor din cadrul evenimentului “Şcoala altfel”.

În paralel, vor fi organizate o serie de de activităţi de socializare în cadrul echipelor student – elev, susţinute prin participarea la spectacole, evenimente culturale, vizite la instituţiile partenere, contând în acest demers pe sprijinul instituţiilor de cultură din judeţ (Teatrul Alexandru Davila, Casa de Cultura a Sindicatelor – Piteşti, Filarmonica Piteşti, Biblioteca Judeţeană, Muzeul Judeţean etc).

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.