Prefectul Perianu – primele precizări în cazul avalanșei de la Cabana Capra! „Am discutat inclusiv cu armata!”

0

Turiștii blocați la Cabana Capra în urma avalanșei puternice care a lovit complexul turistic seara trecută au fost evacuați. Zeci de pompieri, jandamri, salvamontiști și polițiști au acționat pentru a-i aduce pe cei care s-au cumetat să meargă pe un drum închis din cauza condițiilor nefavorabile într-un punct în care pot fi preluați de mai multe autospeciale. Din fericire, în urma evenimentului, nimeni nu a fost rănit, iar toți cei implicați în nefericitul eveniment au ajuns acasă sau sunt în drum spre locuințele lor.

„Este un eveniment care nu s-a mai întâmplat de multă vreme și a avut un caracter excepțional. Nu există nicio victomă. Acțiunea s-a încheiat în jurul orei 17.:30, în momentul în care turiștii au fost preluați de autocare spre Pitești, în afară de cei care au fost preluați de aparținători. La ora 8:30 am făcut o ședință CJSU pentru a avea o bază legală pentru intervenție. În urma avalanșei care s-a petrecut la orele 7:30, turiștii au sunat la 112 și au cerut ajutorul.

Am discutat inclusiv cu armata, am discutat pentru a se face procedurile administrative astfel încât să nu pierdem timpul. Din fericire nu a fost nevoie. A fost vorba de 77 persoane care se aflau în cabană. În momentul de față, mai sunt 14 angajați ai cabanei care au rămas acolo din diverse motive” a declarat prefectul Radu Perianu.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata