Premieră! Tumoră gigant, extirpată cu succes de medicii de la Spitalul Mioveni

0

Prima tumoră-gigant  a fost extirpată laparoscopic recent  la Spitalul Orășenesc Mioveni.  Încă o premieră înregistrată la Spitalul Orășenesc Mioveni, unde o echipă mixtă formată din Dr. Leoveanu Mirel, medic specialist Chirurgie Generală și Dr. Pahonțu Marius, medic specialist Obstetrică – Ginecologie, a efectuat prima extirpare laparoscopică a unei tumori rare – teratom ovarian stâng, de 21 cm, la o pacientă de 21 de ani, care a fost diagnosticată întâmplător. Aceasta acuza dureri abdominale nespecifice, motiv pentru care s-a prezentat la Spitalul Mioveni, secția Obstetrică – Ginecologie.

Pacienta de 21 de ani avea o tumoare rară

În urma consultului i s-a recomandat și un examen R.M.N, care a evidențiat tumora. Intervenția a durat două ore și jumătate fiind dificilă datorită faptului că tumora ocupa aproape în întregime cavitatea abdominală. Evoluția postoperatorie a fost favorabilă, pacienta s-a externat la două zile după operație.

Spitalul Orășenesc Mioveni devine din ce în ce mai mult o opțiune sustenabilă și o variantă la nivel județean sau regional pentru proceduri  chirurgicale laparoscopice efectuate de către medicii din Secția de Chirurgie Generală.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata