Premierul Nicolae Ciucă și președintele Senatului, Alina Gorghiu au vizitat Uzina Dacia! Discuții cu managementul companiei!

0

Premierul Nicolae Ciucă și președintele Senatului, Alina Gorghiu au vizitat Uzina Dacia Mioveni și au purtat discuții cu managementul companiei despre importanța sectorului auto pentru economia românească și despre viitorul acestei industrii.

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că Guvernul va continua să susțină industria auto pentru a-și continua rolul de catalizator al economiei naționale.
”Industria românească are consistenţă şi are viitor. Aici, pe această platformă lucrează 15.000 de oameni, angajaţi direct şi există de asemenea o colaborare prin care se asigură de asemenea locuri de muncă pentru alte 150.000 de oameni. Este cât se poate de important ca acest semnal de încredere să ajungă atât către industria mare, către producătorii importanţi dar şi către IMM-uri, pentru că sunt coloana vertebrală, avem în desfăşurare programe pentru sprijinul IMM-urilor dar trebuie, de asemenea, să ne asigurăm că acordăm atenţia cuvenită şi producătorilor industriali de anvergură”, a afirmat el.

Premierul a vorbit despre viitorul industriei, despre perspectivele angajaților prin menținerea locurilor de muncă dar și despre componenta dezvoltării, care vizează automobilele hibrid.
”Am coborât mai devreme dintr-un automobile care la începutul anului viitor urmează să intre pe linia de producţie şi este un automobile hibrid, un automobil pe care cu siguranţă ni-l dorim să îl găsim cât mai curând în autoshow-uri. Este din punctul meu de vedere o responsabilitate a noastră, a Guvernului, să putem să avem această linie de dialog menţinută permanent şi să găsim soluţii, împreună, pentru a da garanţia că ştim să ne folosim resursele şi oportunităţile pe care ţara noastră le are şi de asemenea ne îngrijim ca oamenii să poată să beneficieze în continuare de siguranţa locurilor de muncă. Îmi doresc ca încă 54 de ani de aici înainte Uzinele Dacia Piteşti să poată să producă automobile nu doar pentru români ci şi pentru export

În mesajul său, președintelui Senatului a prezentat provocările din industria auto și a vorbit despre finanțarea acestui domeniu din bani europeni.
“De la criza componentelor electronice la creșterea prețurilor materiilor prime, creșterea prețului energiei, competiția pe piața forței de muncă. Dar vorbesc optimist despre proiectele de viitor! Tendința de creștere a producției de automobile s-a consolidat în lunile iulie-august, ajungând la aproape 25% față de perioada similară a anului trecut, asta dovedește că această industrie strategică pentru România rămâne una competitive. Vestea bună este că, prin PNRR, vom putea finanța infrastructura pentru combustibili alternativi. Mai mult de jumătate din cele 30.000 de puncte de încărcare pe care le vom instala până în iunie 2026 vor beneficia de sprijin din bani europeni”, a precizat președintele Senatului, Alina Gorghiu.

Viitorul este al motoarelor hibride și electrice, iar Uzina Dacia caută să reducă poluarea și să devină un jucător important pe această piață. “Mesajul pe care premierul l-a transmis, de la Dacia Mioveni, este că Guvernul României va continua să susțină industria auto pentru a-și continua rolul de catalizator al economiei naționale. Mai ales că planurile companiei Dacia, pentru a reduce poluarea, includ lansarea, anul viitor, a primului motor hibrid din istoria mărcii, iar în perspectiva următorilor ani, de a trece la motorul electric”, a transmis președintele Senatului în urma vizitei.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata