Președintele AUR Pitești exclus pentru că a făcut pușcărie! Voia să candideze contra lui Gentea!

0

Președintele AUR Pitești, Dragoș David, omul care se pregătea să îl înfrunte pe Cristian Gentea în bătălia pentru fotoliul de primar, a fost exclus sâmbătă, în urma dezvăluirii informației potrivit căreia David este un fost pușcăriaș. La înscrierea în partid, fostului membru AUR i-a fost cerut să completeze o declarație pe proprie răspundere în care, printre altele, trebuia să informeze dacă a avut condamnări penale, stinse sau nestinse.

CITEȘTE ȘI: CINE ESTE RĂZVAN, TÂNĂRUL MORT ÎN INCENDIUL DE PE DUMBRAVEI! LACRIMI ȘI DURERE!

Președintele AUR Argeș, Bogdan Velcescu, i-a atras atenția în repetate rânduri, tocmai pentru că auzise niște zvonuri, că situația juridică/penală contravine ideologiei AUR. Odată dezvăluit adevărul, mai exact că David a executat un an și jumătate de pușcărie pentru înșelăciune, Biroul de Conducere Județean a decis fără echivoc excluderea acestuia pentru fals în declarații. Mai exact, a mințit că nu a făcut niciodată pușcărie.

Dragoș David a declarat în fals că nu a avut probleme penale, dar AUR Argeș l-a dat în vileag

Dragoș David s-a înscris în partid la sfâșitul anului trecut, în urma susținerii deputatului AUR, generalul Mircia Chelaru, și cu sprijin de la nivelul unor cercuri politice centrale și județeane ușor neclare. A preluat șefia organizației municipale Pitești și a promis creșterea acesteia și aducerea de noi membri, înființare de OSV-uri și participarea la acțiuni de partid. Însă, activitatea sa politică în AUR a lăsat mult de dorit. Cu toate acestea, se pare că au existat interese externe puternice ca David să fie nominalizat candidat la Pitești, bucurându-se de susținerea unor personaje care nu au nimic de-a face cu AUR. Nu s-a mai ajuns aici, deoarece zvonurile s-au confirmat. O hârtie oficială venită din partea unei instanțe a confirmat că, timp de un an și jumătate, Dragoș David a fost încarcerat pentru înșelăciune la Penitenciarul Colibași. A fost momentul în care „jocurile” acestuia și ale susținătorilor lui s-au năruit. Vineri, aflând că a fost deconspirat, David a scris un simulacru de demisie, a pozat-o, a pus-o pe grupul de whatsapp al partidului, după care a ieșit de pe grup.

David a fost exclus de BCJ al AUR, deși a încercat un simulacru de demisie

Biroul de Conducere Județean al AUR Argeș s-a întrunit sâmbătă, 17 februarie, într-o ședință pentru a analiza situația lui Dragoș David, încă membru al Alianței pentru Unirea Românilor, dat fiind faptul că așa-zisa demisie nu a fost înregistrată la partid, și luarea unei decizii statutare. De asemenea, acesta a fost invitat pentru a explica de ce a mințit în declarația pe propria răspundere despre condamnarea pentru înelăciune, dar acesta a refuzat. Astfel, membri Biroului de Conducere Județean AUR Argeș au decis în unanimitate demiterea lui David din funcția de președinte al organizației municipale și excluderea sa din partid.

„Conform deciziei nr. 1/17.02.2024 votată în unanimitate în cadrul ședinței Biroului de Conducere Județean al Alianței pentru Unirea Românilor Argeș domnul David Dragoș Ilie și-a pierdut calitatea de membru al BCJ Argeș, inclusiv calitatea de membru AUR. Decizia vine în urma declarației pe propria răspundere în fals pe care acesta a depus-o la cererea Biroului de Conducere Județean. Menționăm că vom continua să sancționăm abaterile de orice fel de la doctrina și de la Codul de Etică și integritate al AUR” a anunțat AUR Argeș.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata