Preşedintele clubului CS Mioveni, Dumitru Olteanu: „Pe Moldovan doar rezultatele îl ţin la echipă”

După dispariţia clubului F.C. Argeş, CS Mioveni a rămas singura reprezentantă a fotbalului argeşean în eşalonul doi al fotbalului românesc. Chiar dacă acest campionat 2013 – 2014 se vrea a fi unul de tranziţie, conducerea clubului din Mioveni a trasat ca obiectiv participarea în play-off, precum şi formarea unei echipe competitive pentru a ataca promovarea în campionatul viitor. După meciurile din tur şi încă trei disputate din retur, echipa antrenată de Ion Moldovan este în grafic, deşi nu ocupă unul din primele şase locuri ale clasamentului care asigură participarea în play-off. Despre situaţia echipei CS Mioveni la finalul anului 2013 ne-a vorbit preşedintele Consiliului Director, Dumitru Olteanu.

„Eftime a fost depăşit de situaţie…”

 Domnule preşedinte, cum consideraţi evoluţia echipei în acest campionat?
-S-a început prost, dar spre final situaţia s-a schimbat. Echipa era în creştere în ultimile etape şi am regretat că nu s-au mai jucat şi ultimile două etape care fuseseră iniţial programate.
De ce echipa a avut un început foarte slab?
-Având o echipă în reconstrucţie, cu foarte mulţi jucători tineri, am sperat că antrenorul Iordan Eftimie poate clădi o nouă echipă competitivă, aşa cum dealtfel a mai făcut la Mioveni. Dar de data asta n-a  mai reuşit.
L-aţi schimbat pe Eftimie după un meci pierdut în Cupa României, 0 – 2 cu o echipă din Liga a IV-a, şi după 0 – 4 la Motru şi 0 – 1 la Piteşti ci F.C. Olt...
-Exact. Din păcate pentru el dar şi pentru noi, Iordan Eftimie a fost depăşit de situaţie. Ne-am despărţit pe cale amiabilă pentru că altă posibilitate nu era.
Şi l-aţi adus pe Ion Moldovan.
-l-am adus pe Ion Moldovan care a preluat echipa din mers, iar situaţia la echipă s-a schimbat în bine,  şi în clasament şi în exprimarea jucătorilor.

Comisarul Moldovan este obligat să-şi îndeplinească obiectivul


 Nu regretaţi că nu l-aţi adus pe Comisar de la începutul pregătirlor din vară?

-Acum nici nu mai contează… Important este că am făcut-o atunci când echipa juca foarte slab.
 După tur şi trei etape din retur sunteţi mulţumit de Moldovan?
-Aşa după cum se ştie, antrenorul este „ţinut în viaţă” de rezultate şi de îndeplinirea sau nu a obiectivului pe care îl are.
 Şi ce obiectiv are Moldovan?
-Ocuparea unui loc de play-off şi formarea unei echip cu care în campionatul viitor să promovăm în Liga I, acolo unde am mai fost de două ori în ultimii ani.
Este „comisarul” cu pistolul la tâmplă pentru îndeplinirea obiectivului?
-Se poate considera şi aşa, dar într-o exprimare plastică. Cert este că pe un antrenor, doar rezultatele îl ţin la echipă. 

Două liste: una cu plecări, alta cu veniri

Va putea îndeplini antrenorul Moldovan aceste obiective?

-Noi sperăm că da… Deocamdată munca lui s-a văzut şi este oarecum în grafic. Să nu uităm că atunci când a venit, Moldovan a preluat echipa de pe ultimul loc, prăbuşită psihic şi cu un joc foarte prost.
Dar a şi pierdut puncte foarte uşor…
-Aşa este: acasă cu Vâlcea, cu „Craiolguţa” şi cu ASA Tg. Mureş, în deplasare la Reşiţa… Cu numai o parte din acele puncte eram acum pe primele locuri. Dar una peste alta, suntem mulţumiţi de munca antrenorului.
La reluarea pregătirilor vor fi jucători noi la CS Mioveni?
-Mai mult ca sigur. În această perioadă de iarnă ne vom despărţi de anumiţi jucători care n-au ajutat echipa, şi în schimb vom aduce alţii în locul lor.
 Aveţi o „listă neagră” cu cei de care vor pleca?
-Sigur că am discutat cu antrenorul Moldovan despre cei care nu mai intră în atenţia noastră. După sărbători vom face cunoscute numele acestora.

„Sărbătorile vin cu bani la CS Mioveni”

 Dar o listă cu fotbalişti pe care îi doriţi este făcută?
-Sigur că avem o listă destul de lungă, dar să vedem în ce măsură îi putem aduce…
Vă referiţi la bani, în funcţie de cât costă?
-Bineînţeles. Buget prea mare de transferuri nu prea avem, dar sperăm să ne descurcăm.
Care este situaţia din punct de vedre financiar, sunt restanţe la jucători?
-Avem restanţe, dar în această săptămână vom plăti aproximativ 80% din ele, şi până la reluarea campionatului vom ajunge la zi cu plata salariilor. Se poate spune că sărbătorile vin cu bani la CS Mioveni.
Moldovan este plecat în America, iar jucătorii sunt în vacanţă?
-Sunt în vacanţă şi aşteaptă să-i chemăm să le dăm banii. Şi pentru că vin sărbătorile de iarnă, urez din partea clubului CS Mioveni,  iubitorilor de fotbal din Argeş tot binele din lume şi tradiţionalul „Sărbători fericite”!
         

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.