Președintele PNL Argeș, Alina Gorghiu a dus ia argeșeană în Parlamentul României!

Președintele PNL Argeș, Alina Gorghiu a dus ia argeșeană în Parlamentul României. Portul nostru tradițional a fost, astăzi, vedeta principală a unei expoziții speciale, organizată în foaierul sălii de plen a Senatului României, în contextul în care pe 24 iunie sărbătorim Ziua Iei. Cu ocazia acestui eveniment, domnia sa a îmbrăcat o ie rară, din colecția Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului.

Astăzi, la ziua dedicată portului popular au fost invitați parlamentari, personalități din lumea politică și culturală din România, precum ambasadori și atașați culturali acreditați la București care au putut admira peste 60 de exponate, cămăși populare tradiționale lucrate de artizani din zona Argeșului, Muscelului, dar și din Maramureș.

Câteva sute de copii și adulți din Argeș au participat, la invitația vicepreședintelui Senatului, Alina Gorghiu, la sărbătoarea iei, dedicată tradițiilor și meșteșugarilor populari din zona Argeșului. Evenimentul, așa cum l-au descris participanții și invitații, a fost unul excepțional care a pus în valoare identitatea culturală argeșeană.

Declararea zilei de 24 iunie drept Ziua Iei a fost aprobată de Senat încă de anul trecut, printre inițiatorii proiectului de lege numărându-se senatorii liberali Alina Gorghiu și Dănuț Bica. Camera Deputaților, ca for decizional a dat un vot pozitiv acestui proiect, la finalul lunii mai, sărbătoarea iei devenind astfel, zi națională.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.