Președintele PSD Argeș și al Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă, a participat astăzi la manifestările dedicate Zilei Veteranilor din Teatrele de Operații.

0
Președintele PSD Argeș și al Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă, a participat astăzi la manifestările dedicate Zilei Veteranilor din Teatrele de Operații. Din delegația PSD Argeș au făcut parte și senatorul Cristina Stocheci, deputatul Nicolae Pavelescu și consilierul județean Bogdan Bălan.
Dan Arsenescu, președintele Asociației Militarilor #Veterani și Veteranilor cu Dizabilități „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie-Izvărâtorul de Mir” Argeș, a anunțat că maiorul veteran în retragere Dumitru Din a primit titlul de președinte de onoare al Asociației Naționale a Veteranilor de Război Argeș. Dumitru Din a atins anul acesta distinsa vârstă de 104 ani și a luptat opt ani, participând la luptele pentru eliberarea zonele centrale şi sudice ale Basarabiei și la cucerirea Odessei.
„Ziua Veteranilor din Teatrele de Operații este o sărbătoare de mare importanţă pentru Armata Română. Este ziua în care a intrat în vigoare Armistițiul care punea capăt Primului Război Mondial şi se creau condiţiile necesare realizării, în ţara noastră, a Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918.
Astăzi, Armata Română trece printr-un amplu proces de modernizare și dotare. Deși avem un conflict militar la granițe, Românie beneficiază, grație faptului că suntem un partener strategic în structura NATO, de cel mai înalt nivel de securitate din istorie.
Cu toate acestea, nu trebuie să uităm niciodată sacrificiul de care eroii noștri au dat dovadă în decursul istoriei noastre, sacrificiu fără de care nu am fi reușit marile idealuri naționale. Astăzi, idealul nostru național ar trebui să fie acela al unității naționale. Iar Armata este un simbol care poate contribui la acest deziderat.
Veteranii de război sunt un exemplu pentru noi toți. Și m-am bucurat să îl regăsesc pe maiorul Dumitru Din, un veteran care, în ciuda venerabilei sale vârste, este prezent la manifestările care evocă jertfa celor care au luptat pentru libertatea și unitatea României. Un adevărat erou care merită respectul nostru, al tuturor” – Ion Mînzînă, președinte PSD Argeș.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata