Prețurile la apartamente cresc cu 25%!  Află de când! Anunțul specialiștilor!

0

În luna iunie preţurile, din domeniul imobiliar, au explodat, crescând chiar și cu 25%. Și a verea netă a românilor a crescut cu 15% în 2020, faţă de anul precedent. O spune un raport al Băncii Naţionale a României. La finalul lui 2019 averea netă a românilor ajungea undeva la 450 miliarde de Euro. Chiar dacă prețurile au explodat, până la finalul anului, toate apartamentele vândute vor avea preţuri mai mari cu 25%, estimează dezvoltatorii.

Aproximativ 55 de mii de imobile s-au vândut în toată ţara în prima lună de vară. Cu peste 7 mii mai multe faţă de luna precedentă, din datele Agenţiei de Cadastru şi Publicitate Imobiliară. Explicaţia e simplă. Fie românii s-au săturat de locuinţele în care au trăit în pandemie, fie au vrut să renunţe la chirii şi să facă investiţii pentru viitor.

O locuinţă luată acum printr-un credit va fi mai greu de achitat în viitor

Dobânzile sunt mici însă în perioada următoare, după cum am văzut din comunicatele oficiale, inflaţia tot creşte, evident că şi Banca Naţională ca să combată inflaţia va mări dobânda de politică monetară, ceea ce se va transmite în tot sistemul bancar. Dobânzile vor creşte, iar creditele nu vor mai fi atât de ieftine ca azi.

 

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata