Prima seară de Folk In: Pe Țăndărică l-a luat valu’ și Vintilă a găsit vinovații fără vină!

S-au lustruit atent pe bocanci, și-au luat cămașa de nylon, și-au luat blugii bleu-jandarm și au plecat în plină vară de la țară și au ajuns la Festivalul Folk In din Budeasa. Fie că este vorba de Mircea Baniciu, Daniel Iancu sau Mircea Vintilă, toți au reușit să aducă muzica pe care foarte mulți o fredonează sau chiar o cântă la un foc de tabără la cea de-a doua ediție a Festivalului Folk In.

Seria de concerte a fost deschisă de un sibian, Florian Tomits, care a pus pe tapet celor prezenți melodii de munte precum „Râpa” sau „Amintiri cu haiducii”. Ulterior, a venit omul care a răms fără cal după ce i l-a luat valul: Daniel Iancu. În spiritul său sarcastic și amuzant, folkistul a avut aproximativ 40 minute în care a bucurat publicul prezent.

După cei doi, a urcat pe scenă un nume greu și inconfundabil al folkului românesc: Miercea Vintilă. Deși are o vârstă, artistul a reușit să îi facă pe toți să cânte alături de el toate versurile melodiilor. Chiar dacă erau reinterpretări de la Pasărea Colibri sau piese proprii, toți cântau la unison cu Vintilă.

Headlineri au fost Pasărea Rock. Josef Kappl, Ovidiu Lipan Țăndărică, Nicu Pațoi și cei din trupă au cântat variantele proprii din albumul Cantafabule. Ulterior a venit și bătrânul Mircea Baniciu care s-a dovedit a fi un mic Pittiș pe șcena folk. De la „Vara la țară”, la melodii pe care le-a făcut după plecarea din Phoenix, a pus tot publicul în mișcare.

Distracția pe plaja veche din Budeasa nu s-a terminat, umrând ca sâmbătă să fie organizată a doua zi de Folk In. Pe scenă cor urca Marius Matache, Țapinarii, Cristi Dumitrașcu și Planul B și Ducu Bertzi & Friends.

De asemenea, primarul comunei Budeasa, Nicu Rachieru, care a făcut sa în acest festival posibil prin implicarea încă de la prima ediție a urmărit și s-a bucurat în fiecare moment și s-a asigurat, clipă de clipă, ca totul să iasă perfect. Și a ieșit! Alături de edil, s-au bucurat de melodiilor monștrilor sacri ai folk-ului românesc deputatul Simona Bucura Oprescu, președintele CJ, Ion Mînzînă și vicepreședintele CJ Adrian Bughiu și alți mulți iubitori ai genului.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.